17 лют. 2017 15:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

37

0

На Вінниччині переселенці шахрайським шляхом отримали 68 тис. гривень соціальних виплат

На Вінниччині переселенці шахрайським шляхом отримали 68 тис. гривень соціальних виплат

 Трьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства


На Вінниччині переселенці шахрайським шляхом отримали 68 тис. гривень соціальних виплат

 У минулому році Державною фінансовою інспекцією у Вінницькій області в Управлінні праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації перевіркою, виявлено порушення при використанні бюджетних коштів з надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Трьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства.

Про це Вінниця.info повідомляє прокурор Вінницької місцевої прокуратури Оксана Муляр.

«При подачі до Управління особами, які прибули з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та зареєстровані у Вінницькому районі як переселенці, документів для оформлення адресної грошової допомоги умисно у заявах не вказали, що у їх власності на момент отримання такої допомоги є житло на території Вінницького району або на депозитних банківських рахунках знаходиться сума коштів, яка перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, у зв’язку із чим, Управлінням незаконно виплачено бюджетних коштів на загальну суму 68 тис. грн.», - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом Вінницьким відділом поліції ГУ НП у Вінницькій області 7 листопада 2016 було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Наразі трьом особам у кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства. А саме - заволодінні чужим майном шляхом обману. Санкцією статті передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Підозрюваними у провадженні на даний час добровільно відшкодовано збитків на загальну суму 56 586,71 грн.

Вінниця.info