15 груд. 2017 10:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

95

0

На Вінниччині підприємство розводить корів французької породи, щоб виготовляти якісну «молочку»

На Вінниччині підприємство розводить корів французької породи, щоб виготовляти якісну «молочку»

 Лише два українські підприємства мають дозвіл на продаж сирого молока 


На Вінниччині підприємство розводить корів французької породи, щоб виготовляти якісну «молочку»

14 грудня очільник Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко разом з головою Немирівської РДА Юрієм Погорелюком відвідали фермерське господарство ТОВ «Азорель», що спеціалізується на виробництві молочної продукції.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

На підприємстві впроваджений повністю замкнутий цикл виробництва молочної продукції: власні площі для вирощування кормів, спеціалізована техніка для заготівлі кормової бази, сучасні приміщення для утримання корів, доїльний зал, обладнання для зберігання і охолодження молока та сучасне обладнання для його переробки.

«Все обладнання для ферми та молочного заводу було закуплено в Німеччині та Ізраїлі. Корови на фермі утримуються безприв'язно, з вільним доступом до корму, води і виходом «на вулицю». На сьогоднішній день чисельність дійного стада сягає 80 голів, які дають більше однієї тони молока на добу. На підприємстві ми розводимо корів порід Голштин і Монбельярд, походженням із Франції. Завдяки високим якостям молока, що дають наші корови, ми можемо виробляти смачну і корисну молочну продукцію. Ми переробляємо тільки те молоко, що виробляється на нашій фермі. Крім того, ТОВ «Азорель» - один з двох виробників в Україні, які мають дозвіл виробництва фасованого продукту – «Молоко сире», - наголосив керівник підприємства Сергій Довгий.

«Ваша компанія має формат сімейної ферми за європейськими зразками. А невелика кількість корів дає можливість у достатній мірі забезпечити індивідуальний догляд за худобою. Фактично, ви є виробником домашнього молока, що покращене завдяки використанню сучасних технологій доїння та утримання корів», - зауважив Володимир Мережко.

Довідка.

Історія молочного проекту і компанії «Азорель» почалася із ідеї створення підприємства по виробництву молока і його переробки у готову молочну продукцію у 2005 році. Усе почалось справді у чистому полі, тоді п'ятьох корів обслуговували двоє працівників. У 2009 році була заснована компанія Азорель. Базове молочне стадо придбали в Україні 5-го вересня того ж року.

Перша молочна продукція під однойменною торговою маркою з’явилася на полицях магазинів у 2011-му. За шість років поголів'я збільшилося до 80 корів та 85 телиць. Тепер в компанії працюють 30 людей.

«Азорель» в перекладі з відновленої древньої рунної мови означає – Життя. Назва ця не тільки господарства, а й торгової марки, продукції.

На Вінниччині підприємство розводить корів французької породи, щоб виготовляти якісну «молочку»

На Вінниччині підприємство розводить корів французької породи, щоб виготовляти якісну «молочку» - фото 2

На Вінниччині підприємство розводить корів французької породи, щоб виготовляти якісну «молочку» - фото 3

Вінниця.info