25 листоп. 2015 11:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

25

0

На Вінниччині підприємці облаштували супермаркет, «забувши» про плату за оренду

На Вінниччині підприємці облаштували супермаркет, «забувши» про плату за оренду

 Прокуратурою області вжито заходів до захисту інтересів територіальної громади м. Гайсина


На Вінниччині підприємці облаштували супермаркет, «забувши» про плату за оренду

 Прокуратурою області вжито заходів до захисту інтересів територіальної громади м. Гайсина. У липні 2014 року Гайсинською міською радою прийнято рішення про надання двом товариствам в спільне користування земельної ділянки площею 0,17 га для розміщення супермаркету. Цим же рішенням їх зобов’язано в місячний строк укласти договір оренди земельної ділянки, річний розмір якої мав становити 108 тис грн. (9% від нормативної грошової оцінки).

Про це інформує прес-служба прокуратури Вінницької області.

Водночас, зазначені юридичні особи більше року уникали підписання договору оренди земельної ділянки і оплати орендної плати у розмірі, встановленому рішенням Гайсинської міської ради. За користування ділянкою вони сплачували лише 20 тис грн. у рік.

Відповідно до ст. 288 Податкового кодексу України розмір орендної плати за земельну ділянку встановлюється у договорі оренди, але сума платежу не може бути меншою 3% та перевищувати 12 %  нормативної грошової оцінки.

Відтак прокуратурою області в інтересах Гайсинської міської ради подано позовну заяву про спонукання вказаних суб’єктів господарювання до укладення договору оренди земельної ділянки, що забезпечить надходження  коштів до місцевого бюджету Гайсина в сумі 108 тис грн. у рік.     

ВИННИЦА.info