19 січ. 2018 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

80

0

На Вінниччині працівниця РAЦСу підробляла документи для оформлення іноземного громадянства

На Вінниччині працівниця РAЦСу підробляла документи для оформлення іноземного громадянства

 Працівниця відділу РAЦСу підробляла документи, 


На Вінниччині працівниця РAЦСу підробляла документи для оформлення іноземного громадянства

Слідчим відділенням Немирівського відділу поліції оголошено про підозру екс-працівнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану Немирівського районного управління юстиції у підробленні документів для оформлення громадянства Ізраїлю родичам колишнього посадовця одного з міністерств.

Про це повідомляє відділ комунікaції ГУ НП Вінниччини.

За словами начальника Немирівського відділу поліції Олександра Короля, влітку минулого року надійшла інформація від УСБУ у Вінницькій області щодо можливого зловживання службовим становищем працівником відділу РАЦСу.

На підставі зібраної правоохоронцями інформації були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст. 362 КК (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

В ході слідства поліцейські з’ясували, що підозрювана здійснювала організацію підроблення та складання завідомо неправдивих офіційних документів - актових записів про цивільний стан громадян, здійснила несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в Державному реєстрі актів цивільного стану шляхом внесення до автоматизованих реєстраційних обліків завідомо неправдивих відомостей.

В результаті були сфальсифіковані архівні документи та на підставі них витяги з ДРАЦС щодо родичів вищевказаних осіб, що в подальшому було використано для оформлення їм громадянства Ізраїлю .

Підозрюваній за такі дії може загрожувати до шести років ув’язнення. Триває слідство.

За словами Олександра Короля, перевіряється можлива причетність посадовця до десяти подібних фактів.

Вiнниця.info