19 листоп. 2015 09:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

24

0

На Вінниччині прокуратурою виявлено випадки, коли правоохоронці не арештовують осіб, всупереч рішенню суду

На Вінниччині прокуратурою виявлено випадки, коли правоохоронці не арештовують осіб, всупереч рішенню суду

 Прокуратурою виявлені випадки невиконання судових рішень у кримінальних провадженнях, якими передбачено покарання у виді позбавлення волі та арешту


На Вінниччині прокуратурою виявлено випадки, коли правоохоронці не арештовують осіб, всупереч рішенню суду

 Прокуратурою Вінницької області виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства під час діяльності органів внутрішніх справ при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, якими передбачено покарання у виді позбавлення волі та арешту без обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Зокрема, встановлено випадки невиконання даної категорії судових рішень, несвоєчасного їх виконання, а також невжиття оперативно-розшукових заходів по встановленню місця знаходження засуджених, не направлення повідомлень до суду про виконання вироків вказаної категорії.

За фактом невиконання вироку районного суду відносно особи, засудженої за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виготовлення наркотичних засобів без мети збуту), ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення наркотичних засобів з метою збуту вчинено потворно)до покарання у виді шести років двох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна прокурором одного з районів області 10.11.2015 внесено відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 382КК України (невиконання судового рішення). Крім того, прокурорами за аналогічним фактом у листопаді цього року зареєстровано ще два кримінальні провадження.

Прокуратурою області також встановлено ряд випадків, коли внаслідок бездіяльності органів внутрішніх справ, рішення судів не виконуються понад 6 місяців, при цьому жодних дій спрямованих на оголошення таких осіб у розшук, усупереч вимогам абз. 3 п. 1 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» ними не вжито.

У порушення вимог ч. 4 ст. 535 Кримінального процесуального кодексу України працівники міліції не завжди повідомляли судові органи про виконання вироків. З метою усунення виявлених порушень органами прокуратури області підготовлено 8 вказівок про усунення порушень вимог чинного законодавства.

На даний час перевірки з вказаних питань тривають та перебувають на контролі прокуратури області.

ВИННИЦА.info


0
0