20 лют. 2017 10:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

70

0

На Вінниччині проситимуть Гройсмана ввести мораторій на автобусні маршрути до Москви

На Вінниччині проситимуть Гройсмана ввести мораторій на автобусні маршрути до Москви

Протягом 2016 - 2017 років до обласної комісії з питань міжнародного перевезення за дозволом не звертався жоден перевізник


На Вінниччині проситимуть Гройсмана ввести мораторій на автобусні маршрути до Москви

Депутат Вінницької ОДА Сергій Кривешко (Радикальна партія Олега Ляшка) ініціює на обласному рівні звернення до голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України із заявою про заборону відкриття та функціонування автобусних маршрутів до Москви та території регіону.

«Маршрути, які були відкриті до початку військової агресії не враховую. Питання у тому, що нещодавно, буквально місяць два тому, з Вінницької області почали відкриватися нові. По Вінниці почали з’являтися велетенські реклами. Шість на три метри. Прямо на стіні автовокзалу. У середині. На вулиці. Коли ми воюємо з цією країною, вважаю, недоречно вести подібний бізнес. Це просто не підлягає ніякій критиці, куди дивиться керівництво Укртансбезпека? Пропоную підтримати ініціативу, щоб не відкривали цих рейсів, поки не наступить мир по всій території України», -  розповів Вінниця.info Кривешко.

З Вінниці рейси до Москви відправляються тричі на день. Також є маршрути з Хмільника та Чернівців.

«Інстанції, які мають регулювати оновлення маршрутів по області, зауважили, з ними ці рейси не погоджувалися. Відповідно до пункту 16 про надання правил надання послуг пасажирського транспорту затверджено постановлю кабінету міністрів України від 17 лютого 1997 року, про міжнародні автобусні маршрути загального користування, рішення про відкриття та припинення функціонування цих маршрутів приймаються комісією, в яку входить міністерство інфраструктури, державна служба України з безпеки транспорту та профільних громадських організацій. Хочу зауважити, протягом 2016 - 2017 років до обласної комісії з питань міжнародного перевезення звертався ні один перевізник. Порушуючи законодавство напряму відкривають маршрути. Обласна комісія з питань міжнародних перевезень має дати погодження, дати свої рекомендації для внесення графіку у обласну мережу транспортних засобів. Перевірок неможливо проводити. Мораторій на перевірки. Нечисті на руку перевізники користуються цим. Чому не погоджується з областю, бо певні маршрути накладаються на інші. До війни, можливо, воно б вирішувалося в іншому руслі. Але Укртрансбезпека повністю ігнорує обласні, і не тільки нашу, аж до кордону. Питання передамо на розгляд міської та обласної рад», - додав Кривешко.

Вінниця.info