15 берез. 2012 11:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

56

0

На Вінниччині птахи втомились від холодів

На Вінниччині птахи втомились від холодів

Люди продовжують рятувати знесилених від холодів диких тварин


На Вінниччині птахи втомились від холодів

Цьогорічна холодна зима, тривалі люті морози, глибокі сніги завдали неабиякої шкоди тваринному світу. Небайдужі люди продовжують допомагати диким тваринам.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, на річці Південний Буг, біля с. Кошаринці Бершадського району в крижаному полоні залишилось 60 лебедів – шипунів. Але завдяки лісівникам Бершадського держлісгоспу, місцевим жителям ці легендарні птахи змогли пережити цей суворий період.

У тріскучі морози лютого в Ямпільському районі Вінницької області на річці Дністер згуртувались червонокнижні лебеді та дикі качки. За словами місцевого журналіста Василя Кізки на Дністрі знаходилось близько 300 лебедів та близько 1,5 тисячі диких качок, які потребували допомоги у дні, коли температура повітря впала до мінус 20 градусів. Взяти до приміщення ферм, які розташовані в Ямпільському районі, хворих та замерзлих птахів запропонував Порошенко.

Вже на днях в цікаву ситуацію потрапив інженер лісгоспу. Він приніс на роботу. хижого птаха. Канюка звичайного (його ще мишоїдом називають) якого чоловік побачив вранці біля курника на дровах. Знесилений птах спокійно сидів, обдивляючись навколо, мовляв, що хочете, то і робіть зі мною, а мене ці морози вже дістали. Видно, нелегка доля занесла його на подвір’я до людини. Птах ніби чекав допомоги людини, спокійно дався в руки. В домівці його обігріли, він дуже швидко освоївся і безбоязно брав корм прямо з рук.

ВИННИЦА.info


0
0