20 жовт. 2017 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

103

0

На Вінниччині Радикальна партія перед виборами «заохочувала» освітян ноутбуками - ОПОРА

На Вінниччині Радикальна партія перед виборами «заохочувала» освітян ноутбуками - ОПОРА

 У школах розповсюджували агітаційні матеріали.


На Вінниччині Радикальна партія перед виборами «заохочувала» освітян ноутбуками - ОПОРА

 У навчальних закладах Гніванської ОТГ відбулися зустрічі з кандидаткою від Радикальної партії Олега Ляшка Жанною Дмитренко. Під час зустрічей школам подарували ноутбуки, а серед присутніх розповсюджували агітаційні матеріали.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Вінниччині фіксують значну активізацію кандидатів у депутати та на голів місцевих рад об’єднаних територіальних громад від Радикальної партії Олега Ляшка.

Так, 18 жовтня альтернативну середню загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та загальноосвітню школу І-ІІ ступенів села Грижинці відвідала кандидатка на посаду міського голови міста Гнівань (Гніванська ОТГ) від Радикальної партії Олега Ляшка Жанна Дмитренко. На зустрічах з колективами шкіл був ще один представник Радикальної партії – Костянтин Гавриш. Під час зустрічей навчальним закладам подарували ноутбуки. Крім того, у школах розповсюджували агітаційні матеріали.

Представники ОПОРИ поспілкувалися з кандидаткою на посаду міського голови Жанною Дмитренко. Вона підтвердила факт дарування ноутбуків: «Нотбуки куплені за кошти партії. Поки йдуть вибори, то хоч школи отримають якийсь ноутбук, чи що. Це ні на йоту не впливає на голоси. Але підтримка хоч якась нашим комунальним закладам. Я навіть не звернула на це уваги (на Закон. – Ред.), бо я дійсно зайнята», – сказала пані Жанна.

На Вінниччині Радикальна партія перед виборами «заохочувала» освітян ноутбуками - ОПОРА

На Вінниччині Радикальна партія перед виборами «заохочувала» освітян ноутбуками - ОПОРА - фото 2

Громадянська мережа ОПОРА нагадує суб’єктам виборчого процесу, що відповідно до ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту» об'єкти освіти, що фінансуються з бюджету, не підлягають використанню не за призначенням, а у Листі МОН №1/9-237 від 06.05.2014 «Щодо неприпустимості використання матеріально-технічної бази навчальних закладів для заходів, не пов’язаних з навчально-виховним процесом», який було адресовано місцевим органам управління освіти і керівникам навчальних закладів, йдеться про необхідність «вжити всіх вичерпних заходів щодо недопущення використання матеріально-технічної бази навчальних закладів для проведення… передвиборчої агітації».

Раніше ми повідомляли, що депутатка Вінницької облради зареєструвалась кандидатом в мери.

Найбільше керівних посад у дев'яти територіальних виборчих комісіях у громадах Вінницької області, отримали представники «Блоку Петра Порошенка «Солiдарнiсть» та ВО «Батьківщина».

Вінниця.info, фото - ОПОРА