15 січ. 2016 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

81

0

На Вінниччині разом з поліцією запустять «ЦУНАМІ»

На Вінниччині разом з поліцією запустять «ЦУНАМІ»

Службу «102» докорінно змінять. у Вінниці «ЦУНАМІ» запрацює разом з новою поліцією


На Вінниччині разом з поліцією запустять «ЦУНАМІ»

 З 6 лютого на Вінниччині почне роботу нова патрульна поліція, а разом з нею і докорінно змінена служба «102». Вона стане повністю електронною і незалежною, а також в рази прискорить прибуття поліцейських на місце виклику.

Про це 15 січня розповів начальник штабу обласної поліції Олександр Король.

«Фактично, це буде новий підрозділ по прикладу системи, яка діє у місті Київ «ЦУНАМІ» (Центр управління нарядами). У зазначені службі працюватимуть поліцейські, а саме: диспетчера, які прийматимуть дзвінки від громадяні диспетчера, які спрямовуватимуть ці виклики до оперативних нарядів і слідчо-оперативних груп, що функціонуватимуть у Вінниці та області» - зазначив правоохоронець.

Першочергово, служба запрацює у Вінниці, а далі - пошириться всім регіоном.

Відмінністю від колишньої «102» буде час реагування та прибуття на місце злочину. Розташування нарядів виводитиметься на електронну карту, що допоможе диспетчеру визначити патруль, який найближче знаходиться до точки виклику.

«Для початку планується 8 операторів (сьогодні 2), 8 диспетчерів на зміну, які керуватимуть нарядами і відслідковуватимуть час надходження інформації, передачу її наряду та прибуття наряду на місце події. Діятиме 24 лінії (сьогодні 2)», - додав О. Король.

ВИННИЦА.info