26 квіт. 2016 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

86

0

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію

 На Вінниччині розпочався процес атестації працівників Нацполіції області


На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію

 26 квітня у Вінниці розпочався процес атестації працівників ГУ Національної поліції у Вінницькій області. 3300 колишніх міліціонерів області підлягають перевірці, щоб визначити їх подальшу кар’єру: вони або працюватимуть в поліції, або шукатимуть іншу роботу.

Актова зала управління Нацполіціі на Театральній заповнилась представниками громадськості, політиками, журналістами та навіть колишніми працівникам МВС. Біля сотні вінничан виявили бажання протягом трьох тижнів з 9 до 18 години контролювати процес «очищення міліції». Серед тих, хто хоче увійти до складу атестаційної комісії (заповнили анкету та пройшли реєстрацію – ред.) є і голова Вінницької райради, і активістка, яка допомогла «звільнитись» колишньому начальнику ГУ Нацполіції Шевцову, і «люстратор», і волонтери, і учасник АТО, і деякі депутати Вінницької облради…

З сотні бажаючих, до складу атестаційної комісії оберуть лише 14. Для того, щоб запустити процес, у Вінниці Радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат Володимир Філенко та начальник департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України, полковник поліції Ігор Клименко протягом двох днів проводитимуть співбесіди з кандидатами, щоб сформувати склад атестаційної комісії.

Ігор Клименко зазначив, що обираючи кандидатів до атестаційної комісії, перевагу надаватимуть юристам, людям, які мають досвід керівної роботи, журналістам, представникам громадських організацій. Також він розповів, з якими проблемами зіштовхнулись при формуванні атестаційних комісій.

«Процес, зразу скажу, він для всіх нас важкий, тому що важка ситуація в Україні і в Національній поліції, тому наше завдання мобілізуватися і за ці три тижні, що будемо працювати, визначити найкращих, залишити їх на службі. Ну і негідників, якщо такі є, попросити залишити національну поліцію або залишити посаду.

Яка на сьогоднішній день ситуація? Атестація проведена в місті Києві та Київській області, в центральному апараті, Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Одеській та Миколаївській областях. На даний час «відсів» складає від 7% і більше. Хмельницька область - найменше, найбільше – Одещина, Миколаївщина.

З чим ми стикнулися на сьогоднішній день? По-перше, у зв’язку з тим, що комісії формувалися довільно, без урахування регіональних інтересів, в комісії попадали особи, представники громадських організацій, журналісти, юристи і так далі, які представляють інші регіони. Ці люди не зовсім знали специфіку роботи місцевої поліції і гірше знали тих осіб, які служать в поліції.

Тому міністром внутрішніх справ, головою поліції прийнято рішення формування комісій з числа громадськості, які функціонують і проживають на території даної конкретної області», - сказав І. Клименко.

За словами керівника департаменту кадрового забезпечення Нацполіції, вищий керівний склад ГУ Нацполіції Вінниччини проходитиме атестацію в Києві.

«В двох словах як це має проходити: спочатку формуються комісії, які працюють на постій основі в місті Києві (це 1-2 дні) для вищого керівного складу. Це заступники начальника головного управління, керівники шести служб та керівники ключових відділів поліції. До складу комісії включені працівники національної поліції, керівники, в першу чергу, головного слідчого управління, департаменту карного розшуку, департаменту кадрового забезпечення, штабу та юристи, народні депутати.

На другому етапі всі керівники, яких десь в порядку 170 чоловік. Ви вже будете проводити з ними атестацію в цих стінах головного управління. В кожну комісію буде входити по 3 представника громадськості Вінниччини. Тільки після того, як ми відберемо всіх керівників, ми будемо розглядати увесь інший особовий склад», - розповів начальник департаменту кадрового забезпечення.

Атестаційна комісія перевірятиме декларації кандидатів на посади в управління Нацполіції області, їх послужний список та інформацію з доступних джерел (публікації в ЗМІ ред.).

За словами представника центрального апарату, попередній досвід проведення атестації в інших областях показав, що під час процесу атестації звільняється величезна кількість працівників, а інші, які не пройшли атестацію, позиваються до суду, щоб поновитись на посаді.

«Проблема, яка є на сьогоднішній день, - це те, що після атестації в деяких областях в нас райвідділи залишилися без особового складу. Зокрема в Миколаївській області 5 райвідділів, в яких залишилося по одному, або взагалі не залишилося слідчих. В Черкаській області один райвідділ ще не проходив атестацію, а люди вже позвільнялися, залишилося працювати всього 7 чоловік. Після атестації, може, буде ще менше.

Дійсно велика відповідальність лягає на всіх нас. Більш того, з досвіду атестації 7 областей та центрального апарату на сьогоднішній день маємо більше 700 позовів до судів. Це ті люди, яких ми звільнили відповідно до рішення кваліфікаційної комісії», - зауважив Ігор Клименко.

Зліва направо: другий в.о. начальника ГУ Нацполіції Вінниччини Юрій Педос, начальник департаменту кадрового забезпечення Націполіції Ігор Клименко, радник Міністра МВС, нардеп Володимир Філенко

 На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію - фото 2

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію - фото 3

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію - фото 4

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію - фото 5

На Вінниччині розпочато процес атестації колишніх міліціонерів. Радник Авакова з Клименком сформує комісію - фото 6

ВИННИЦА.info