30 берез. 2015 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

61

0

На Вінниччині розробляють план «п’ятирічки»

На Вінниччині розробляють план «п’ятирічки»

 Громадськість запрошують долучитись до розробки стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року


На Вінниччині розробляють план «п’ятирічки»

 Вінницька облдержадміністрація розробляє Стратегію збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року. До розробки та обговорення Стратегії запрошують долучитись громадськість.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

За словами голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія, розробка Стратегії 2020 - це лише перший крок, а попереду - побудова чіткої системи підпорядкування усіх наших дій цьому стратегічному документу.

«Стратегія збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року – це базовий документ і всі наші документи, що розробляються у будь – якій галузі: культури,освіти, медицини, повинні посилатись на нього. Розробка Стратегії - це лише перший крок, а попереду - побудова чіткої системи підпорядкування усіх наших дій цьому стратегічному документу. Тож роботу розпочато, наступний етап – винесення Стратегії 2020 на обговорення громадської ради , проведення декількох круглих столів з цього питання, щоб на кінець травня винести цей документ на розгляд депутатського корпусу»,- підкреслив голова облдержадміністрації.

Про підготовку Стратегії 2020 доповів учасникам наради директор департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик.

Він назвав 2 принципові відмінності від попередніх Стратегій – широке залучення громадськості до розробки та обговорення документу та підготовка Планів його реалізації.

Основними стратегічними цілями розвитку Вінниччини на період до 2020 року визначено такі:

- Забезпечення територіальної цілісності області;

- Диверсифікація структури економіки області та розвиток інновацій;

- Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин;

- Екологічна безпека області;

- Розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області;

- Розвиток місцевого самоврядування, бюджетна децентралізація та міжбюджетні відносини.

Олександр Якубик зазначив, що до винесеної на обговорення обласної Стратегії -2020 можуть бути внесені доповнення до 6 квітня 2015 року.

До складу робочої групи з приведення Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року увійшли провідні фахівці з економічних наук, керівники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники депутатського корпусу обласної Ради, керівники підприємств, представники всіх вищих навчальних закладів області, спеціалісти з координації міжнародних проектів.

Ознайомитись із текстом «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» можна на сайті обласної державної адміністрації, можна на сайті ОДА за посиланням:http://www.vin.gov.ua/web/vinoda.nsf/web_alldocs/Doc%D0%9B%D0%9C%D0%9B%D0%A79TEHE2

ВИННИЦА.info