13 берез. 2015 09:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

33

0

На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу

На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу

 Транш МВФ розблокує фінансування фонду регіонального розвитку, де передбачені асигнування на область 


На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу

 Обласна влада шукатиме можливості для проведення протиаварійних робіт у Чорноминській загальноосвітній школі. У цьому запевнив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, відвідавши навчальний заклад у рамках робочої поїздки до Піщанського району, - повідомляє прес-служба ОДА.

Приміщення школи, що є пам’яткою архітектури державного значення, побудоване ще у 1820 році. На сьогодні цей заклад є опорним в районі та забезпечує освітніми послугами 185 дітей, 46 з яких організовано підвозяться із навколишніх сіл.

Востаннє реконструкція школи здійснювалася ще у 1998 році, у 2008 – проводились протиаварійні роботи у приміщенні закладу. Упродовж останніх років силами спонсорів облаштовано шкільне подвір’я та встановлено огорожу, також замінено вікна та вхідні двері. Але в закладі залишається чимало проблемних питань, які потребують негайного вирішення: насамперед, ліквідація аварійності підлоги в актовій залі, проведення зовнішнього ремонту фасаду школи та ремонт покрівлі.

Ситуація ускладнюється тим, що це приміщення входить до переліку пам’яток архітектури, а тому фінансування видатків на такі роботи має свої особливості.

Оглянувши приміщення школи, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив, що на сьогодні основне питання полягає у проведенні першого етапу протиаварійних робіт.

«Як тільки управління капітального будівництва завершить комплекс заходів, пов’язаних із виготовленням проектно-кошторисної документації, ми будемо вишуковувати можливості для вирішення цього питання», - запевнив керівник області.

Водночас очільник регіону зауважив, що кредит, який учора надав Україні Міжнародний валютний фонд, фактично розблокує фінансування фонду регіонального розвитку, де передбачені асигнування на область. Тож цілком можливо, зазначив Валерій Коровій, що цей ресурс буде саме тим першим кроком, який дозволить розпочати в закладі комплекс необхідних робіт.

На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу

На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу - фото 2

На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу - фото 3

На Вінниччині «рятуватимуть» пам’ятку архітектури, в якій розміщено сільську школу - фото 4

ВИННИЦА.info