28 січ. 2017 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

89

0

На Вінниччині село з власної ініціативи розвиває роздільний збір сміття

На Вінниччині село з власної ініціативи розвиває роздільний збір сміття

Вже поставили 12 сміттєвих баків для роздільного методу збирання сміття


На Вінниччині село з власної ініціативи розвиває роздільний збір сміття

15 конкурсів громадських ініціатив за останні роки виграли селяни з Бережан Калинівського району на Вінниччині. Хваляться, з них кілька міжнародні.

«Головною проблемою населеного пункту було вивезення твердих відходів. Спочатку думали, що його реалізація неможлива. Бо важко піднімати громаду на співпрацю. Але все вдалося. Ми залучили вуличні комітети, також комітети сільської ради, учнів школи. І навіть, батьківський колектив дитячого садочка. Всі активно брали участь. Ми поставили 12 сміттєвих баків для роздільного методу збирання сміття. Для пластика, скла та паперу. Поки для нашого села це замала кількість. Та ми їх розмістили біля установ, магазинів. Зібраний матеріал звозимо до складського приміщення. Воно вже заповнено. Готуємо відвезти все до калинівського підприємства. Маємо там договір, аби вони у нас забирали це сміття», - розповіла Вінниця.info Лілія Яремчук, секретар сільради Бережан.

У листопаді 2016 року подали заявку на участь у конкурсі. Сподіваються його виграти та закупити 40 майданчиків під сміттєві баки. Щоб стояли по два-три на кожній вулиці.

«Завдяки конкурсам ми дуже багато чого змінили у селі. Головним ініціатором їх стала голова нашої сільради Галина Фурман. Вже два проекти у нас знову готові. Ми відновили роботу у будинку культури. Зробили там ремонт, перекрили дах. Вуличне освітлення. Відремонтували дороги. Також маємо бібліотеку з безкоштовним інтернетом. Відремонтували приміщення та практично переобладнали його під сільську амбулаторію.   »

Лілія Яремчук – секретар громадської організації села Бережани

Вінниця.info