18 квіт. 2014 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

45

0

На Вінниччині Щербаківська «зливає» Тимошенко?

На Вінниччині Щербаківська «зливає» Тимошенко?

 або сподівається, що Путіну таки вдасться зупинити вибори Президента України


На Вінниччині Щербаківська «зливає» Тимошенко?

 Анонсування призначення лідери вінницької «Батьківщини» Людмили Щербаківської на посаду заступника голови облдержадміністрації, яку на сесії облради оприлюднив Анатолій Олійник, підтвердили чутки та кулуарні розмови, що точилися про це протягом останніх двох тижнів.

Тож, ще вчорашня опозиція після перемоги Майдану поступово займає місця у чильній владі області. Першим у цій череді стало призначення Сергія Свитка головою облради. Потім, ряди БЮТівських портфелів поповнилися посадами ряду голів райдержадміністрації. І нарешті, черга дійшла й до вищого виконавчого органу Вінниччини.

Хоча, розмови про захід Людмили Щербаківської до влади точилися ще наприкінці лютого – початку березня, але тоді вони торкалися губернаторської посади. Проте, не судилося й 2 березня указом виконуючого обов’язки Президента Олександра Турчинова, цю посаду зайняв томашпільский голова райради Анатолій Олійник. Ну, а сама Людмила Михайлівна, на усі запитання – чому не вона, жартома відповідала, що «ще не час». А вже за кілька тижнів вона очолила обласний передвиборчий штаб своєї лідери Юлії Тимошенко.

Здавалося, навіщо Людмилі Щербаківський, яка веде передвиборчу кампанію екс-прем’єрки, зараз йти на не першу посаду в обласній владі. Все одно, з обранням нового Президента, вибори якого заплановані на 25 травня, усі губернатори підуть у відставку й розпочнеться нове коло призначень на місцях. До того ж у Юлії Тимошенко зберігаються шанси на перемогу й вона, за всіма соціологічними дослідженнями, поки програє у симпатіях українців тільки Петру Порошенку.

Відповідь самої Людмили Михайлівни ми на це досі не отримали, намагаючись зв’язатися із нею напряму та через прес-секретаря «Батьківщини» Марину Карабай. Але, зважаючи на вищевикладене у нас із цього приводу напрошуються два висновки: або Людмила Щербаківська сама не вірить у можливість перемоги на президентських виборах Юлії Тимошенко, або у «Батьківщині» є великі сподівання, що своїм вторгненням до Східної України та «розгойдуванням» там сепаратистських настроїв Путіну таки вдасться зупинити виборчий процес. І тоді своя людина у чинній владі Вінниччині буде не зайвою у вертикалі, яку відбудовує Юлія Тимошенко.

ВИННИЦА.info


0
0