22 січ. 2019 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

105

0

На Вінниччині шість релігійних громад за тиждень перейшли до ПЦУ з Московського патріархату

На Вінниччині шість релігійних громад за тиждень перейшли до ПЦУ з Московського патріархату

 Напередодні свята Водохреща та у неділю після свята до Православної Церкви України приєдналися шість релігійних громад на Вінниччині


На Вінниччині шість релігійних громад за тиждень перейшли до ПЦУ з Московського патріархату

Напередодні Водохреща та у неділю після свята до Православної Церкви України приєдналися шість релігійних громад на Вінниччині.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Православної Церкви України.

16 січня за Помісну Церкву проголосувала громада Покровського храму с. Малі Крушлинці Вінницького району. 17 січня православні мешканці с. Сосонка Вінницького району також зробили свій вибір на користь ПЦУ. 19 січня був призначений новий настоятель у парафію святого апостола Іоанна Богослова с. Бохоники того ж Вінницького району. 20 січня за приєднання до Помісної Православної Церкви України проголосували парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Журавлівка Тульчинського району і храму святителя Миколая Чудотворця с. Пеньківка Літинського району. Також 21 січня до Вінницької єпархії ПЦУ привезли документи представники релігійної громади Різдва Пресвятої Богородиці с. Володіївці Чернівецького району.

Нагадаємо, у Вінницькій області найбільша в Україні кількість релігійних громад, які перейшли до Православної Церкви України з Московського патріархату. Першою до ПЦУ приєдналась релігійна громада Спасо-Преображенського Кафедрального собору на чолі з Митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, який брав участь в Об’єднавчому соборі православних церков України.

Пізніше Симеон разом з українською делегацією їздив до Константинополя на урочистості із вручення Томоса. Як відомо, копію документа про автокефалію української православної церкви презентовано в Кафедральному соборі Вінниці.

Вiнниця.info