20 верес. 2018 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

85

0

На Вінниччині школяр втік з дому, щоб вчитися на програміста у Львові

На Вінниччині школяр втік з дому, щоб вчитися на програміста у Львові

 Через байдужість водія таксі, який за гроші надав хлопчику так «послугу», дитина могла опинитись у небезпеці або стати жертвою зловмисників


На Вінниччині школяр втік з дому, щоб вчитися на програміста у Львові

 18 вересня усі оперативні підрозділи барської, вінницької та обласної поліції шукали 13-річного жителя Барського району, який потайки від батьків вирушив до Львова. Знайшли поліцейські дитину у одному з готелів міста Вінниці, де він залишився на ночівлю, очікуючи на ранішній потяг. Про свої наміри хлопчик розповів водію таксі, послугами якого скористався. Замість того, щоб зупинити дитину, доросла людина за грошову винагороду винайняла йому кімнату в готелі.

Про це інформує відділ комунікації ГУ НП Вінниччини.

18 вересня близько 20.00 до поліції звернулась жителька одного з сіл Барського району з заявою про зникнення свого 13-річного сина. Жінка повідомила, що, повернувшись з роботи, вона не застала дитину вдома. Разом з хлопчиком зникли його речі, ноутбук та гроші, а його мобільний телефон вимкнений.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Вінниччини Людмила Кузнєцова, на пошуки зниклої дитини задіяли оперативні підрозділи барської, вінницької та обласної поліції. Поліцейські вжили усі можливі оперативно-розшукові заходи, направлені на розшук школяра. Поліцейським вдалося встановити місця, де протягом дня побував хлопчик. З’ясувалось, що він з Барського району маршруткою добрався у Вінницю і поселився у одному готелів міста. Там дитину і знайшли працівники поліції.

Як розповів школяр, він захоплюється програмуванням і хоче навчатися у спеціалізованому навчальному закладі за цим напрямком. Батьки проігнорували бажання сина. Тоді він у Інтернеті знайшов навчальний заклад у Львові та вирішив туди поїхати навчатися. Коли він приїхав маршруткою у Вінницю, замовив таксі та поросив водія поселити його у готель, оскільки знав, що без супроводу дорослих це зробити не можливо.

«Через байдужість водія таксі, який за гроші надав хлопчику так «послугу», дитина могла опинитись у небезпеці або стати жертвою зловмисників.

Просимо громадян не бути байдужими та звертати увагу на малолітніх дітей, які без супроводу дорослих подорожують, витрачають значні суми коштів та користуються послугами таксі. Якщо ви стали свідком цього, одразу телефонуйте за номером 102», - зазначають правоохоронці. 

Нагадаємо, що працівники відділу ювенальної превенції обласної поліції знайшли та повернули додому 14-річну дівчину, яка 14 вересня пішла на прогулянку та безслідно зникла. Дев’ятикласницю поліцейські розшукали у Вінниці, куди вона поїхала до свого хлопця.

Вiнниця.info