10 січ. 2017 10:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

59

0

На Вінниччині скажений лис покусав собаку. В селі оголосили карантин

На Вінниччині скажений лис покусав собаку. В селі оголосили карантин

 Загрозливою зоною вважається і сусідній населений пункт – село Мар’янівка. 


На Вінниччині скажений лис покусав собаку. В селі оголосили карантин

 У селі Куна Гайсинського району запровадили карантин через зафіксований випадок сказу. Особливий режим діятиме у населеному пункті до кінця січня.

Про це Вінниця.info розповів завідувач відділу організації санітарно-гігієнічних досліджень ВСП Гайсинського районного відділу лабораторних досліджень ДУ «Вінницький обласний центр лабораторний центр МОЗ України» Сергій Чернець.

«18 грудня жителька села Куна Гайсинського району повідомила про те, що до неї на подвір’я забіг лис і покусав собаку. Домашню тварину одразу було провакциновано. 2 січня помітили, що собака почав поводитися неадекватно, з ротової порожнини виділялася слина. 3 січня собаку застрелили.

Патматеріали відправили на експертизу до Вінниці. Аналізи підтвердили, що тварина була хворою на сказ», - сказав Сергій Чернець.

Згідно висновку надзвичайної протиепізоотичної комісії, на території Куни повинні провести облік всіх домашніх собак і котів, а бродячих тварин відловити. Загрозливою зоною вважається і сусідній населений пункт – село Мар’янівка. 

Вінниця.info