24 листоп. 2017 11:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

58

0

На Вінниччині судитимуть службових осіб, які підробили документи, щоб вирубати ліс

На Вінниччині судитимуть службових осіб, які підробили документи, щоб вирубати ліс

 На Вінниччині судитимуть службових осіб за незаконну порубку лісу


На Вінниччині судитимуть службових осіб, які підробили документи, щоб вирубати ліс

 Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно службових осіб обласного комунального лісогосподарського підприємства, які зловживаючи службовим становищем, шляхом підробки офіційних документів, організували незаконну порубку лісу та подальшу розтрату вирубаної лісопродукції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Як установлено у ході досудового розслідування, службовими особами, у т.ч. одним з керівників вказаного підприємства, в інтересах третіх осіб, видано офіційний дозвільний документ з ознаками підробки – лісорубний квиток, на підставі якого здійснено незаконну порубку дерев, чим заподіяно шкоду на суму 1 млн 423 тис гривень. При цьому, керівництвом лісогосподарського підприємства не вжито заходів для збереження (обліку) вирубаної комерційної деревини, що дало можливість третім особам використати її для власних потреб у виробничій діяльності.

Наразі обвинувальний акт відносно вказаних осіб за ч. 2 ст. 364, ст. 246, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 КК України скеровано на розгляд Вінницького міського суду.

Довідка

ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

ст. 246 КК України - незаконна порубка лісу,- карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

ч. 2 ст. 366 КК України - службове підроблення,- карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 2 ст. 191 КК України,- привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем,- карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вінниця.info