16 лют. 2017 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

93

0

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця поді


На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події

На Вінниччині два сусідських стафаршири загризли літню жінку. Чому бійцівські пси були не прив’язані та хто понесе відповідальність, дізнавалася Вінниця.info.

У селі Вовчинець на Вінниччині скорбота. Сусідські собаки насмерть загризли 72-річну Галину Шевчук. Жінка вийшла з хати до вбиральні, як на неї накинулися два стафаршири. Трагедія трапилася 15 лютого під вечір. Бездиханне тіло матері знайшла дочка.

 «От це місце, яке я буду пам’ятати.  Все життя буду згадувати. Осьдо коси мамині валяються.  Як її тяжко рвали», - плаче Анна Шевчук. Спілкуємося з нею неподалік будинку, де загинула її мати. На снігу багато крові.

«Ніхто навіть не чув, як це трапилося. Мама навіть не крикнула, щоб врятуватись. Щоб хтось її спас. А може, хтось і бачив.  Та поховалися. Я пішла до сестри на 20 хвилин. Коли вертаюся до дому, зайшла в хату, питаю діток, а де бабця? Вони кажуть, пішла в туалет. Я взяла воду і йти порати. Як я дивлюся, валяється там валянок. А дальше хустка. А далі… лежить мама. Мертва. Покусана. Навіть не так, пошматована. Руки і ноги. Всенькі порвані. Одне просто м'ясо. І за шию. За сонну артерію. Собак вже не було. Вони вже були закриті», - продовжує Анна.

Пенсіонерка загинула миттєво, констатує сільський фельдшер, яка оглянула тіло.

«Травми не сумісні з життям. Вирвані, вирвані, вирвані. Видно було і м’язи, і кістки. На обох руках і ногах», - коментує сільський фельдшер Раїса Кравчук.

Бійцівські пси живуть у сусідській хаті. Близько чотирьох років тому спочатку з’явилася самка. Другий пес з її виводку. Нині їх зачинили у хліві, двері зачинили на колоду. Для надійності забили дошками. Господар тепер у лікарні У нього піднявся тиск та цукор. Його дружини дома не застали.

Чому собаки накинулися на жінку, ніхто в селі не знає. Сусіди між собою не конфліктували. Їх спеціально на людей не нацьковували.

«Вони все життя прожили, як кажуть, гарно. Дружньо, ніколи не було сварок між ними. І не було скарг, нарікань на собак», - зауважує голова сільради Людмила Токова.

Але потерпілі кажуть протилежне.

«Ляля, це самка, вона не була прив’язана, частенько забігала до нас. Але вона не була агресивною. З нею сусіди навіть корови пасли. А це, чи кобель там відірвався, чи що? А взагалі, цих собак ми боялися. Бо такі собаки в Бердичеві рік тому погризли мою дитину. Ну її, правда, спасли. А маму ми не спасли», - плаче Анна.

Олександр Палій, зять загиблої також не стримує емоцій.

«Якраз кілька днів тому ми дивилися програму, де чотири собаки накинулися на людину. Теща ще так тоді була вражена, не могла зрозуміти, як таке от відбулося. А це сталось з нею.  Цих собак необхідно утилізувати. Я також собак люблю. Але такі, вони не мають права бути. Як воно спробувало  кров, воно не упустить ще одної нагоди.  Якщо, їх навіть вивезуть десь.  Друга людина буде. Вони вже знають, що це таке», - каже Олександр.

Решта сусідів також за те, щоб собаки-вбивці зникли з села.

«Коли тримаєш таких собак, їх необхідно мінімум тримати у вольєрах. Після цього, люди будуть боятися ходити по селу», - зауважує сусід Олександр.

Судитися з господарями собак родина загиблої не збирається.

«Вони нам кажуть, простіть, це наші собаки загризли вашу маму. Простіть нас, а як ми можемо простити, як ми можемо таку смерть жорстоку, в таке свято? Я маму спасала від серця. У неї хворе воно було. Я її лікувала. А коли побачила на тому снігу. Там же  одне м'ясо. Просто, одне м'ясо. Такою жорстокою смертю померти. За що їй таке? Все життя їй було важко. Проробила вік у на фермі дояркою. Нас, чотирьох дітей на ноги поставила. І тут таке», - не стримує сліз Анна.

У поліції зауважують, господарі собак відповідатимуть. Заплатять адміністративний штраф. Близько  ста гривень.  

«Ми чекаємо результатів судмедекспертизи про причини смерті. У жінки констатували множинні укуси і рвані рани. Відразу за фактом трагічної загибелі поліцією було відкрито кримінальне провадження. По статті 115 з додатковою відміткою  нещасний випадок», - повідомила  Ганна Олійник, речниця ГУ Національної поліції у Вінницькій обл.

Загиблу Галину Шевчук хоронять 17 лютого на сільському кладовищі.

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 2

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 3

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 4

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 5

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 6

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 7

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 8

На Вінниччині сусідські пси загризли до смерті літню жінку. Подробиці трагедії з місця події - фото 9

Вінниця.info