21 жовт. 2014 14:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

59

0

На Вінниччині «тушканчика» Стаднійчука возять в автобусах і чіпляють на стовпи

На Вінниччині «тушканчика» Стаднійчука возять в автобусах і чіпляють на стовпи

 Стаднійчук став депутатом Верховної Ради у березні 2013 року замість Сергія Власенка


На Вінниччині «тушканчика» Стаднійчука возять в автобусах і чіпляють на стовпи

На Вінниччині кандидат у народні депутати по виборчому округу №16 (центр місто Ямпіль) Роман Стаднійчук (самовисування) агітує всупереч законодавству.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області.

Зокрема, спостерігачами ОПОРИ було зафіксовано, що політична реклама Романа Стаднійчука розміщена поверхні маршрутному автобусі у місті Могилів-Подільський, незважаючи на те, що Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює пряму заборону на розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування. Згідно частини 9 та 23 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» забороняє розміщувати носії політичної реклами у громадському транспорті.

На Вінниччині «тушканчика» Стаднійчука возять в автобусах і чіпляють на стовпи

Також в ОПОРІ зазначають, що агітаційні матеріали Романа Стаднійчука без вихідних даних, що є порушенням виборчого законодавства. Відповідно до ст. 69, ч. 7 Закону «Про вибори народних депутатів України» «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

На Вінниччині «тушканчика» Стаднійчука возять в автобусах і чіпляють на стовпи - фото 2

Відсутність вихідних даних найймовірніше свідчить про фінансування політичної реклами не з коштів виборчого фонду:«Партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі,фінансує із коштів свого виборчого фондузаходи і матеріали передвиборної агітації та розміщення політичної реклами на власну підтримку» (ст. 68, ч. 7 цього ж закону).

На Вінниччині «тушканчика» Стаднійчука возять в автобусах і чіпляють на стовпи - фото 3

Нагадаємо, що у квітні 2013 року народний депутат Роман Стаднійчук заявив про свій вихід із фракції"Батьківщина".

Стаднійчук став депутатом Верховної Ради у березні 2013 року замість Сергія Власенка, якого Вищий адміністративний суд України достроково позбавив повноважень.

ВИННИЦА.info 


0
0