9 лип. 2018 13:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

77

0

На Вінниччині у 2 містах і ОТГ заборонили продаж пива, вина та іншого алкоголю у нічний час

На Вінниччині у 2 містах і ОТГ заборонили продаж пива, вина та іншого алкоголю у нічний час

 Три міста на Вінниччині заборонили продаж пива, вина та іншого алкоголю у нічний час


На Вінниччині у 2 містах і ОТГ заборонили продаж пива, вина та іншого алкоголю у нічний час

 У Вінницькій області три міста заборонили продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний час доби. Відповідні рішення депутати прийняли під час сесій.

У Могилеві-Подільському обмеження діють з 22:00 години до 09:00 години щодня, крім вихідних (субота, неділя) та святкових днів.

Там також заборонили розміщували рекламу алкоголю на відстані ближче 200 метрів до начальних закладів.

«Встановити, що чинність цього рішення поширюється на всіх суб’єктів господарювання на території міста Могилева-Подільського, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і здійснюють торгівлю ними.

Зобов’язати власників закладів торгівлі забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями , винами столовими, пивом (крім безалкогольного) у години визначені даним рішенням.

Могилів-Подільському відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області, Могилів-Подільській ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області здійснювати контроль за обігом алкогольних напоїв у місті.

Заборонити розміщення реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускають алкогольні напої та тютюнові вироби, ближче ніж за 200 метрів прямої видимості від території дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл та інших навчальних закладів, в яких навчаються діти віком до 18 років», - йдеться в рішенні міської ради.

На черговій сесії Барської міської ради депутати підтримали впровадження обмеження продажу  алкогольних напоїв, пива (крім  безалкогольного), слабоалкогольних  напоїв, столових вин суб’єктами  господарювання, крім закладів ресторанного господарства, на території міста у період з 23:00 до 08:00 години.

На сайті мерії зазначають, що рішення прийняли, аби «впорядкувати роздрібну торгівлю алкоголем і усунути порушення громадського порядку у нічний час доби».

У свою чергу Немирівська міська рада обмежила продаж алкоголю в магазинах та МАФах з 21:00 до 8:00. Окремим пунктом ввели заборону та торгівлю алкоголем і тютюновими виробами у державних підприємствах, установах та організаціях, закладах охорони здоров’я, навчальних та освітньо-виховних закладах, закладах культури та спортивних закладах.

Тульчинська міська рада планує розглянути аналогічний документ на черговій сесії.

«Заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових з 22.00 год. до 08.00 год. у стаціонарних об'єктах торгівлі, магазинах з кафетеріями, тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності, об'єктах дорожнього сервісу (в т.ч. комплекси АЗС), за винятком закладів ресторанного господарства, на території Тульчинської міської об’єднаної територіальної громади (міста Тульчина, сіл Суворовське, селища Пестеля, сіл Тиманівка, Дранка, Одаї, Ганнопіль)», - йдеться в проекті рішення міської ради. 

Вiнниця.info