20 січ. 2016 17:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

98

0

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія»

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія»

 Учнів та вчителів Літинського району підвозитимуть на роботу та навчання п’ять нових шкільних автобусів


На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія»

 20 січня під час урочистого закриття районної новорічної ялинки, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко разом із керівництвом Літинського району вручив сертифікати на новенькі автобуси «Мрія» літинським школам, які брали участь у конкурсному відборі інвестиційних проектів «Шкільний автобус».

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

 Андрій Гижко у вітальному слові до літинської громади зазначив: «Сьогодні ми маємо подвійне свято: на завершення новорічно-різдвяного циклу Літинський район отримує п’ять нових шкільних автобусів. Не дивлячись на російську військову агресію,яка все ще триває,підриваючи нашу економіку,- реформи у державі продовжуються. Є розуміння влади,що саме сильними регіонами, сильними громадами може бути сильна і сама держава. У минулому році від області було подано 43заявки на реалізацію подібних проектів, а в цьому ми вже маємо 115 заявок від територіальних громад вінницької області на реалізацію проектів за кошти державного бюджету. Від Літинського району надійшли заявки щодо енергозбереження, нових котлів у школах, каналізування м.Літин, тож усі нагальні проблеми будемо розглядати і обов’язково вирішувати».

 У свою чергу заступник голови Літинської РДА Валентина Захаревич щиро подякувала обласній державній адміністрації за підтримку у реалізації проекту загальною вартістю 5 млн 265 тис. грн. Співфінансування з районного бюджету становило 10% ( за умовами фонду регіонального економічного розвитку).

 «Аби повністю забезпечити підвезенням учнів області потрібно придбати 92 шкільних автобуси, ,- прокоментував Андрій Гижко.- На сьогодні ці послуги частково надають приватні підприємці , але це набагато дорожче для місцевих бюджетів. Наразі ми поставили собі за мету цьогоріч придбати, як мінімум, 70 автобусів. На даний час діє програма, яка фінансується 50% на 50% з державного та з районних бюджетів. Найбільшу зацікавленість проявили Ямпільський та Вінницький райони. Незабаром відбудуться тендерні процедури і за три- чотири місяці ми розпочнемо купувати шкільні автобуси».

 Святковий настрій учасникам зібрання створювали колядками та щедрівками вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, солісти районного будинку культури. Також Дід Мороз та Снігуронька водили зі школярами святкові хороводи, проводили конкурси із розіграшем призів та подарунків.

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія» 

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія» - фото 2

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія» - фото 3 

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія» - фото 4 

На Вінниччині учнів та вчителів возитимуть 5 нових шкільних автобусів «Мрія» - фото 5

ВИННИЦА.info