31 лип. 2018 09:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

116

0

На Вінниччині в державну власність повернули санаторій

На Вінниччині в державну власність повернули санаторій

 Посадові особи одного з товариств регіону в 1999 році приватизували оздоровчий комплекс на Вінниччині


На Вінниччині в державну власність повернули санаторій

 До державної власності повернуто майновий комплекс площею понад 21 тис. м кв. Рішенням суду задоволено позов прокуратури Вінницької області в інтересах держави до підприємства та витребувано з чужого незаконного володіння нерухоме майно, що належить державі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

Посадові особи одного з товариств регіону в 1999 році приватизували оздоровчий комплекс, що складався з адміністративних, лікувальних, спальних корпусів, їдальні, реабілітаційного центру, будинку культури та іншого майна загальною  площею понад 21 тис. м. кв.

Встановлено, що оздоровчий комплекс будувався за рахунок бюджетних коштів, належав державі і в свій час передавався організації профспілок лише в користування для оздоровлення працівників. Однак в подальшому міською радою одного з районів підприємству на комплекс видано правовстановлюючі документи.

З метою недопущення незаконного відчуження державного майна, прокуратурою області протиправне рішення органу місцевого самоврядування оскаржено до суду.

І хоча рішенням господарського суду області позов задоволено, нормативний акт виконавчого комітету скасовано та визнано право власності на майновий комплекс клінічного санаторію за державою підприємство продовжувало безоплатно користуватись будівлями санаторію, не повертаючи його державі та ухиляючись від оформлення орендних відносин.

З метою припинення безоплатного використання державного майна до господарського суду у квітні 2018 року подано позовну заяву про витребування майнового комплексу санаторію з чужого незаконного володіння.

Як повідомляла Вiнниця.info за інформацією мера Немирова, санаторій «Авангард» планують виставити на приватизацію. Раніше в державну власність повернули пансіонат «Ластівка» у Стрижавці – Уряд передав майновий комплекс під відомство ОДА.

Вiнниця.info