17 квіт. 2014 11:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

37

0

На Вінниччині виборча кампанія почалась з проблем. Три ОВК не вступили у свої повноваження

На Вінниччині виборча кампанія почалась з проблем. Три ОВК не вступили у свої повноваження

Окружні виборчі комісії №12, 13 та 15 не провели легітимне перше засідання, оскільки присягу члена виборчої комісії склало менше 2/3 від повного складу комісії


На Вінниччині виборча кампанія почалась з проблем. Три ОВК не вступили у свої повноваження

На Вінниччині три з восьми окружних виборчих комісій не провели легітимне перше засідання комісій, оскільки присягу члена виборчої комісії, у кожному з випадків, склало менше 2/3 від повного складу комісії.

Про це йдеться у повідомленнях Громадської мережі «ОПОРА».

Згідно повідомлення, 16 квітня відбулись засідання семи окружних виборчих комісій у Вінницькій області. Проте, дві із них провели нелигітимні засідання.

Засідання ОВК № 12 (м. Вінниця) було нелегітимним, оскільки на початок засідання з 20 членів комісії не з’явилось 8, у тому числі голова та секретар.

Спочатку 11 членів ОВК склали присягу та почали вирішувати організаційні питання, згодом з’явився ще один член комісії (від Гриценка А.С.), який склав присягу.

На перше засідання ОВК №13 (центр місто Калинівка Вінницької області) з’явилось 13 членів із 20, в тому числі керівний склад комісії.

Керівництво ОВК заявило про наявність половини членів і розпочало проведення першого засідання. 13 присутніх членів ОВК склали присягу та розпочали вирішення організаційних питань.

Збори членів ОВК №13 не можна вважати її першим засіданням, оскільки повноваження цієї окружної виборчої комісії розпочнуться лише з моменту складення присяги 14 членів.

Станом на 16 квітня на ОВК №15 (центр місто Іллінці Вінницької області) також не відбулося першого засідання.

Як повідомив довготерміновий спостерігач Громадянської Мережі «ОПОРА», засідання не відбулося, оскільки із 20 членів ОВК були присутні лише 10.

Присутні члени комісії вирішили провести засідання 17 квітня, хоча це є порушенням, адже його необхідно провести до кінця дня 16 квітня.

Таким чином, 3 з 8 окружних виборчих комісій на Вінниччині не вступили у свої повноваження.

Нагадаємо, що постановою ЦВК від 14 квітня було утворено окружні виборчі комісії (ОВК) та визначено їхній склад. Згідно ст. 26 Закону України про вибори Президента Повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як 2/3 її складу на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про її утворення.

ВИННИЦА.info


0
0