18 верес. 2017 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

90

0

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото

 Відкрили новий підрозділу Служби порятунку на території Якушинецької об’єднаної територіальної громади


На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото

 18 вересня в Якушинцях на базi аварiйно-рятувального загону спецiального призначення ГУ ДСНС України у Вiнницькiй областi вiдкрили нову пожежно-рятувальну частину.

Про це повiдомляє прес-служба Вiнницької ОДА.

В урочистостях з нагоди вiдкриття взяли участь Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацiй, генерал-лейтенант служби цивiльного захисту Микола Чечоткiн, начальник ГУ ДСНС України у Вiнницькiй областi, полковник служби цивiльного захисту Руслан Шевчук, голова громади с. Якушинцi Василь Романюк.

«Сьогоднi насправдi знакова подiя ,- зазначив у  вiтальному словi  голова облдержадмiнiстрацiї Валерiй Коровiй,– ми робимо ще один крок в напрямку реалiзацiї комплексної програми, спрямованої на забезпечення безпеки наших людей. У святковий день, коли ми вiдзначаємо День рятiвника, варто пам’ятати,що ми живемо у час великих змiн та викликiв, але разом з тим – це час нових можливостей i прагнень по-новому дивитись у завтрашнiй день. Питання безпеки наших громадян є надзвичайно вiдповiдальним. Тож користуючись нагодою, хочу подякувати керiвникам ГУ ДСНС України у Вiнницькiй областi  та Якушинецькiй громадi за пiдтримку, в тому числi i матерiальну, в створеннi на територiї с. Якушинцi пожежно-рятувального загону та сучасного, добре оснащеного пожежного депо».

Вiтаючи особовий склад пожежно-рятувальної частини та жителiв  кушинецької ОТГ, присутнiх на урочистостях, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацiй зазначив: «Вiдкриття цiєї частини дасть змогу пiдвищити рiвень оперативного реагування на надзвичайнi ситуацiї та в цiлому буде впливати на можливiсть збереження життя i здоров’я людей. Цей пiдроздiл буде виконувати завдання по лiквiдацiї пожеж та надзвичайних ситуацiй,  якi можуть виникнути в Якушинецькiй  об’єднанiй територiальнiй громадi ,до складу якої входять 7 населених пунктiв. Впевнений, що новостворений загiн iз честю впорається iз поставленими завданнями. Це наш обов’язок»,- пiдкреслив Микола Чечоткiн.

Група пожежно-рятувальних робiт АРЗ СП дозволить бiйцям ДСНС швидше прибувати на виклики, адже ранiше пiд час пожеж на виклики у пiвнiчнiй частинi Вiнницького району виїжджали машини з пiдроздiлiв обласного центру. У складi новоствореного пiдроздiлу нестимуть службу 17 рятувальникiв - 4 караули, на озброєннi яких знаходитиметься два спецiальних автомобiлi. Територiально це дасть змогу обслуговувати  сiм сiл Якушинецької ОТГ та iншi населенi пункти.

Загальна вартiсть будiвельно-ремонтних робiт пiдроздiлу склала близько 700 тисяч гривень, з яких 200 тисяч було видiлено Якушинецькою об’єднаною територiальною громадою.

Пiсля урочистої частини високопосадовцi оглянули частину будiвель, що були спецiально переобладнанi, оснащенi, в т. ч. i за кошти Якушинецької територiальної громади та забезпечують необхiднi умови для розмiщення  i утримування технiки та виконання  рятувальниками службових обов’язкiв.

Нагадаємо, 18 вересня у Вiнницi нa мaйдaнi Небесної сотнi з нaгоди Дня рятiвникa вiдбулося вручення двох спец aвтомобiлiв, aпaрaтiв зaхисту оргaнiв дихaння тa зору нa стисненому повiтрi. A тaкож були зaкупленi тa врученi повнолицьовi дихaльнi мaски.

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото 

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 2 

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 3 

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 4

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 5

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 6

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 7

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 8

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 9

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 10

На Вінниччині відкрили нову пожежно-рятувальну частину. Фото - фото 11

Вiнниця.info, фото - прес-служба Вiнницької ОДА.