9 жовт. 2017 14:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

87

0

На Вінниччині відкрили пам’ятник письменнику Забаштанському

На Вінниччині відкрили пам’ятник письменнику Забаштанському

 Поету Володимиру Забаштанському встановили пам’ятник у Браїлові


На Вінниччині відкрили пам’ятник письменнику Забаштанському

В Жмеринському районі в селищі Браїлов відкрили пам’ятник громадському і літературному діячеві Володимиру Забаштанському.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

На чолі з заслуженим працівником культури України, письменником і поетом Михайлом Каменюком вшанувати пам’ять поета приїхали вінницькі письменники Володимир Рабенчук, Віктор Мельник, представники Жмеринського відділу культури, працівники культури і освіти Жмеринської райдержадміністрації. Майстриня Любов Шаламай привезла на відкриття пам’ятника вишитий портрет Володимира Забаштанського.Крім того, участь у відкритті взяв член Національної спілки скульпторів України, автор пам’ятника Анатолій Бурдейний.

 Перед урочистостями письменники провели відкритий урок для учнів місцевої школи, де розташований музей Володимиру Забаштанському, та вручили книги і альманах навчальному закладу.

Талановитий поет, перекладач, громадський і літературний діяч народився 5 жовтня 1940 року в Браїлові Жмеринського району. 1958 року, внаслідок вибуху у кар’єрі, він залишився без очей і рук. Закінчив з відзнакою середню школу робітничої молоді, а згодом і філологічний факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Навчаючись, почав писати вірші, які друкувались у періодичних виданнях. За збірку «Запах далини» його було удостоєно Державної премії імені Тараса Шевченка. Крім того, твори поета перекладені різними мовами світу.

На Вінниччині відкрили пам’ятник письменнику Забаштанському 

 На Вінниччині відкрили пам’ятник письменнику Забаштанському - фото 2

На Вінниччині відкрили пам’ятник письменнику Забаштанському - фото 3 

Вінниця.info, фото - Вінницької обласної ради.