25 квіт. 2018 16:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

59

0

На Вінниччині відкрили перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг

На Вінниччині відкрили перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг

 На Вінниччині відкрито перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг


На Вінниччині відкрили перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг

 25 квітня в м. Хмільник відкрили оновлений Сервісний центр Хмільницького об’єднаного управління Пенсійного фонду Вінниччини - першого в області сучасного центру, доступного для будь-якого клієнта, в тому числі і для осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Захід відбувся за участю заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександра Крученюка, очільника Головного управління Пенсійного фонду області Олени Корчаки, голови Хмільницької районної ради Зої Бонсевич, першого заступника голови Хмільницької районної держадміністрації Павла Горбатюка, міського голови м. Хмільник Сергія Редчика, представника міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» Сюзанни Жуковської, а також членів колегії та керівників підвідомчих управлінь Фонду області.

Присутні ознайомились з облаштуванням та організацією роботи інклюзивного сервісного центру. Для обслуговування особливих клієнтів приміщення облаштовано доступним заїздом для осіб на візках, а в середині будівля забезпечена зручною навігацією завдяки тактильним та візуальним позначенням – табличками дубльованими рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, нанесеними з використанням контрасних кольорів.

Система відеоспостереження, якою обладнаний фасад, коридори та сервісний центр - дозволяє своєчасно реагувати на ускладнення в процесі руху відвідувачів з обмеженими можливостями.

Приміщення управління обладнано двома вбиральнями. Умивальник та унітаз облаштовано допоміжними поручнями, що полегшує доступ до них маломобільних груп населення. У доступному місці розташовано кнопку виклику персоналу в екстрених випадках.

Варто зазначити, що після завершення будівельних та облаштувальних робіт для проведення аудиту доступності приміщення відділу обслуговування громадян було запрошено представника міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» Сюзанну Жуковську, яка здійснила оцінку відповідності стандартам ДБН.

Результат перевірки – приміщення відповідає вимогам безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

«Сьогодні органи Пенсійного фонду України взяли на себе зобов’язання щодо створення такого середовища, в якому особи з інвалідністю будуть користуватися всіма правами людини нарівні з іншими, де буде поважатися їх гідність та самобутність, де будуть створені всі умови, в яких кожна людина з її індивідуальними особливостями відчує себе частиною суспільства» - зазначила під час промови начальник головного управління Фонду області Олена Корчака.

Довідково: прийом та обслуговування відвідувачів проводиться в управлінні за принципом «єдиного вікна» в умовах максимальної прозорості та відкритості. Протягом 3 місяців прийнято 7,9 тисяч громадян, яким надано близько 10 тис. різних видів послуг.

 

На Вінниччині відкрили перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг

На Вінниччині відкрили перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг - фото 2

На Вінниччині відкрили перший в області інклюзивний центр з надання пенсійних послуг - фото 3 

Вiнниця.info, фото - сайт ОДА.