8 лют. 2016 10:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

204

0

На Вінниччині зі ставу витягли ще 7 втоплених зубрів. Біля води знайшли сліди вбивства двох тварин

На Вінниччині зі ставу витягли ще 7 втоплених зубрів. Біля води знайшли сліди вбивства двох тварин

 На Вінниччині зросла кількість утоплених зубрів. Лісники говорять про 17 жертв 


На Вінниччині зі ставу витягли ще 7 втоплених зубрів. Біля води знайшли сліди вбивства двох тварин

 Зросла кількість загиблих зубів на Вінниччині. 5 лютого зі ставу дістали ще 7 мертвих тварин. Отож тепер жертв – 15.

Про це ВИННИЦА.info розповів начальник прес-служби управління держагенства лісових ресурсів у Вінницькій області Станіслав Вовк.

«Коли я був на місці трагедії, то помітив під льодом темні коричневі плями, які не схожі ні на коріння, ні на траву. Повідомив єгерям. Зубрів вирізали з-під криги бензопилами, бо товщина льоду складала 20-25 сантиметрів», - зазначив С.Вовк.

За його словами, біля водойми також виявили сліди вбивства двох биків. Частин туш браконьєри не залишили, а велетенські калюжі крові прикидали гіллям. Тому лісники сьогодні говорять про 17 жертв.

Як ми раніше повідомляли, одного поліція знайшла у селян вдома. За версією правоохоронців, тварину забрали додому вже мертвою. Натомість єгері запевняють, що це повний абсурд, адже м'ясо тварини, яка загинула 6 годин тому не придатне до вживання.

Слідчі стверджують, що того зубра викрали у ніч з 30 на 31 січня, проте лісники говорять, що тоді біля ставу чергувала охорона і забрати утопленого бика ніхто не міг.

Звідси напрошується питання: зубра викрали ті, хто загнав тварин на лід? Відповідь на нього дасть слідство.

Фахівці припускають, що серед жертв браконьєрів опинилася головна самка, принаймні одна з мертвих туш відповідає її розмірам.

«Серед втоплених є дуже велика самка, зовні, як вождь у стаді. Сьогодні ми не можемо точно сказати, що це вона, бо тварини налякані і не підпускають до себе, аби розгледіти, чи залишилася головна самка в живих. Якщо серед загиблих дійсно вона, то зубри залишилися в небезпеці», - додає керівник прес-служби управління держагенства лісових ресурсів у Вінницькій області.

Сьогодні лісники ретельно стежать за тваринами, бо серед них є багато вагітних самок. І не відомо, як пережитий стрес вплине на стан їх дитинчати.

ВИННИЦА.info