28 січ. 2017 10:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

56

0

На Вінниччині виявили підпільний цех з 5 тисячами літрів горілки фальсифікованого під еліт-алкоголь

На Вінниччині виявили підпільний цех з 5 тисячами літрів горілки фальсифікованого під еліт-алкоголь

 За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у виді штрафу в розмірі до 255 тис гривень


На Вінниччині виявили підпільний цех з 5 тисячами літрів горілки фальсифікованого під еліт-алкоголь

Правоохоронці Вінниччини викрили підпільний цех, який розмістили в житловому будинку одного із сіл Могилів-Подільського району. Використовуючи дві пластмасові ємності об’ємом по 1000 літрів, змішували у них воду зі спиртом етиловим та додавали відповідні харчові добавки (оцет, лимонну кислоту, цукор). Виготовляли таким чином алкогольні напої, які за своїми характеристиками схожі до горілки.

Про це повідомляє Вінниця.info прес-служба прокуратури Вінницької області

«У подальшому, незаконно виготовлені алкогольні напої, «фальсифікатори» розливали у пластикові трилітрові пакети та розміщували в упаковки із зображенням іноземних торгових марок «Jelzin Vodka»,  «Finlandia» та «Absolut», надаючи їм вигляд товарної продукції, яка нібито виготовлена в заводських умовах. Встановлено, що учасники злочинної групи придбали обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що забезпечує їх масове виробництво. В ході розслідування провадження виявлено і вилучено понад 5 тис літрів фальсифікованої горілки», - йдеться у звернені.

Наразі трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) та ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг) КК України.

Після ознайомлення підозрюваних з матеріалами провадження, обвинувальний акт щодо них буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалось не тільки притягнути винних до кримінальної відповідальності, а й упередити введення в господарський обіг фальсифікованої продукції.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у виді штрафу в розмірі до 255 тис гривень.

Вінниця.info

title