15 черв. 2011 16:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

48

0

На Вінниччині військовослужбовців «випустили» в цивільне життя

На Вінниччині військовослужбовців «випустили» в цивільне життя

На Вінниччині військовослужбовці і члени їх сімей, завершили навчання у Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців.


На Вінниччині військовослужбовців «випустили» в цивільне життя

На Вінниччині військовослужбовці і члени їх сімей, завершили навчання у Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців.

Про це повідомляє департамент преси та зв’язків з засобами масової інформації Міністерства оборони України.

У містах Вінниця та Калинівка, проходять випуски військовослужбовців і членів їх сімей, які пройшли навчання у Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення, вони отримали цивільні спеціальності.

Два з половиною місяці військовослужбовці члени їх сімей проходили 350-годинну програму перепідготовки.

Перенавчання проходило в рамках домовленості Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міжнародного благодійного фонду «ЕвроАзія».

У церемонії випуску у Вінниці, що пройшла у Вінницькому навчально-науково-виробничому об’єднанні “Комплекс-1”, де навчалися слухачі, взяли участь представники Міністерства оборони України, ОБСЄ, МБФ “ЕвроАзія” та місцевих органів влади.

Вітаючи випускників із завершенням навчання, директор Центру полковник запасу Юрій Московчук побажав їм успіху у новому цивільному житті та скорішого працевлаштування. Також Юрій Московчук висловив вдячність командуванню військових частин і керівництву служб і управлінь Командування Повітряних Сил, де проходять службу слухачі курсів, за розуміння та надання можливості підлеглим успішно пройти перепідготовку.

Свідоцтва та сертифікати випускникам вручив заступник голови Вінницької обласної ради Юрій Медвєдєв.

Слід зазначити, що проект перепідготовки стартував у створеному у Вінниці Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення п’ять років тому. Оскільки його очолили досвідчені психологи, соціологи та представники деяких інших спеціальностей, всі – офіцери запасу, які краще будь-кого знають проблеми звільнених військовослужбовців, цей проект швидко поширився по інших гарнізонах Збройних Сил України.

Довідка.

Всього за п’ять років перепідготовку у Центрі пройшли 3055 чоловік, близько половини з яких отримали цивільні спеціальності. Кожен з них отримав цивільний фах і диплом, понад 80% випускників курсів були працевлаштовані.

ВИННИЦА.info


0
0