6 квіт. 2017 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

82

0

На Вінниччині врятували дітей, які виконували завдання гри «Синій кит»

На Вінниччині врятували дітей, які виконували завдання гри «Синій кит»

 Сьогодні батьки повинні бути дуже уважними до життя своїх дітей


На Вінниччині врятували дітей, які виконували завдання гри «Синій кит»

 На початку року у соцмережах з’явилися групи, в яких кваліфіковані психологи за допомогою завдань доводили дітей до самогубства. Так звана гра отримала назву «Синій кит». У Вінницькій області її заручниками стали декілька підлітків, однак батькам і правоохоронним органам вдалося попередити трагедію.

Про це 6 квітня розповів начальник ГУ НП Вінниччини Юрій Педос.

«Організація - корінням з Російської Федерації. Мають доступ до соціальних мереж і заманюють дітей грати в ці небезпечні ігри. Наслідки можуть бути жахливі – самогубство дитини, яка виконує певне завдання. В нас немає таких системних випадків, я це засвідчую. Але пару випадків були. Діти дивом залишилися живими, тому що батьки своєчасно звернулися до правоохоронців і ми змогли це зупинити», - зазначив поліцейський.

За його словами, сьогодні батьки повинні бути дуже уважними до життя своїх дітей. Адже соціальні мережі несуть велику небезпеку.

« Це дуже важливо, коли тато чи мати можуть взяти мобільний телефон дитини і подивитися, чим вона займається, з ким переписується «Вконтакті». В яких групах знаходиться, на які запитання відповідає.

Сьогодні це називається «Синій кит», завтра може називатися по-іншому. Небезпека від соціальних мереж дуже велика. Це проблема, з якою ми сьогодні також боремося», - додав Юрій Педос.

Як ми раніше повідомляли, кіберполіція звертається до бaтьків тa усіх не бaйдужих із прохaнням бути пильними тa при можливості перевірити облікові зaписи вaших дітей чи не зaреєстровaні вони під зaзнaченими вище іменaми.

Вінниця.info