20 берез. 2015 13:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

26

0

На Вінниччині втретє призначили вибори до облради

На Вінниччині втретє призначили вибори до облради

 Повторні вибори депутатів до облради призначені на 10 травня


На Вінниччині втретє призначили вибори до облради

На Вінниччині повторні вибори депутатів облради у 5-ти округах призначили на 10 травня. Відповідне рішення 14 березня ухвалила Вінницька обласна виборча комісія.

Про це інформує прес-служба Вінницької ОДА.

Як повідомив заступник голови облвиборчкому Олександр Рекало, перед цим комісія отримала лист від ЦВК, у якому, серед іншого, зазначалося, що відмова від проведення довиборів депутатів замість тих, які пройшли до парламенту, є порушенням Конституції та законодавства України.

Як ми раніше повідомляли, проміжні вибори до облради у 5-ти округах було призначено на 22 лютого, однак, депутати відмовили у виділенні 1,6 мільйона гривень на фінансування кампанії. Тому вибори було визнано такими, що не відбулися і призначено повторні на 19 квітня. Втім, 28 лютого обласна виборча комісія ухвалила постанову «Про неможливість проведення голосування в день повторних виборів депутатів Вінницької обласної Ради 19 квітня 2015 року», а відтак, щодо необхідності скасування постанови від 22 лютого 2015 року № 27 «Про визнання проміжних виборів депутатів Вінницької обласної ради 22 лютого 2015 року в одномандатних мажоритарних виборчих округах № 3, 21, 40, 61, 64 такими, що не відбулися та призначення повторних виборів».

Тому ОВК знову звертатиметься до обласної ради, аби депутати на черговій 34-й сесії, запланованій на 20 березня, виділили кошти на проведення виборів.

Додаток:

ПОВТОРНІ ВИБОРИ ДЕПУТАТІВ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

10 ТРАВНЯ 2015 РОКУ

ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Вінницька область

ПОСТАНОВА

м. Вінниця

 «14» березня 2015 року 13 год. 15 хв. №29

Про призначення повторних виборів депутатів Вінницької обласної ради у одномандатних мажоритарних виборчих округах № 3, 21, 40, 61, 64.

Враховуючи, що основним завданням територіальної виборчої комісії є здійснення нею виборчих процедур, передбачених Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів» (далі - Закон) з метою реалізації встановленого статтею 38 Конституції України права громадян України обирати і бути обраними, зокрема, до органів місцевого самоврядування, забезпечення необхідного представництва в радах певної кількості виборців, а відтак повноцінного здійснення членами відповідних територіальних громад гарантованого статтею 7 Основного Закону України місцевого самоврядування.

Відповідно до частини третьої статті 20 Закону територіальна виборча комісія е постійно діючим колегіальним органом, що в межах своїх повноважень забезпечує організацію та проведення місцевих виборів та частини першої статті 25 Закону територіальна виборча комісія на період здійснення своїх повноважень забезпечує організацію і проведення місцевих виборів в межах повноважень та у порядку, передбаченому цим та іншими законами України.

Відтак, керуючись статтею 25 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів» Вінницька обласна виборча комісія постановляє:

1. Призначити повторні вибори депутатів Вінницької обласної ради в одномандатних виборчих округах № 3 (Бершадський район), 21 (Літинський район), 40 (Томашпільський район), 61 (місто Ладижии), 64 (місто Могилів-Подільський) на 10 травня 2015 року.

2. Початок виборчого процесу повторних виборів депутатів Вінницької обласної ради в одномандатних виборчих округах № 3 (Бершадський район), 21 (Літинський район), 40 (Томашпільський район), 61 (місто Ладижин), 64 (місто Могилів-Подільський) розпочати за п’ятдесят днів до дня голосування.

3. Скласти кошторис витрат на проведення повторних виборів депутатів Вінницької обласної ради 10 травня 2015 року та звернутися до Вінницької обласної ради та Вінницької обласної державної адміністрації про виділення коштів на фінансування виборчого процесу.

4. Оприлюднити дану постанову на сайті Вінницької обласної ради, Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької обласної виборчої комісії та стенді офіційних матеріалів комісії.

5. Копію даної постанови надіслати Центральній виборчій комісії до відома.

ВИННИЦА.info