17 серп. 2018 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

126

0

На Вінниччині за державні кошти в училище купили два трактори

На Вінниччині за державні кошти в училище купили два трактори

 Розвиток професійно-технічної освіти за рахунок фінансової підтримки держави


На Вінниччині за державні кошти в училище купили два трактори

 Коштом державного фонду регіонального розвитку реалізовано проект з придбання сільськогосподарської техніки для Комаргородського вищого професійного училища, що у Томашпільському районі.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Як зазначає Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, вже з’явились перші результати реалізації інвестиційних проектів соціального спрямування на Вінниччині за фінансової допомоги держави.

На даний час в навчальному закладі для підготовки кваліфікованих робітників сільськогосподарського профілю використовується 2 гусеничних та   6 колісних тракторів, термін експлуатації яких перевищений у 3-4 рази.

Крім того, наявна техніка використовується у навчальному господарстві училища для обробітку землі (393,0 га), що збільшує витрати навчального закладу на придбання пального  та проведення ремонту застарілої техніки.

У поточному році через державний фонд регіонального розвитку спрямовано кошти у сумі 2,8 млн. грн., що дало змогу придбати 2 нових сільськогосподарських трактори. А за рахунок коштів обласного бюджету та власних коштів закладу у розмірі 0,48 млн. грн. закуплено комплектуюче обладнання (агрегат ґрунтообробний та 2 плуги).

Реалізація проекту сприятиме покращенню якості навчально-виробничого процесу та підготовки кваліфікованих робітників за спеціальністю тракторист-машиніст у кількості 190 учнів за рік; використанню тракторів у навчальному господарстві ліцею для обробітку сільськогосподарських угідь площею 645 га землі; економія бюджетних коштів складе  910,0 тис. грн.

На Вінниччині за державні кошти в училище купили два трактори

На Вінниччині за державні кошти в училище купили два трактори - фото 2

 

На Вінниччині за державні кошти в училище купили два трактори - фото 3

 

Вiнниця.info