24 листоп. 2017 16:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

101

0

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість


На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість

 На Вінниччині тіло трирічної дівчинки два дні не могли транспортувати на судово-медичну експертизу, бо люди побоялися везти мертву дитину у своїх автівках. Чому сталася така ситуація у селі Паланка Томашпільського району, дізнавалася журналіст Вінниця.info.

23 листопада багатодітна мати-одиначка Людмила Лужанська справила за своєю донечкою Маргаритою дев’ятий день. 14 листопада трирічна дитина вдавилася шматком м’яса. Ні дорослі, ні медики врятувати її не змогли.

«Вийшла з дому по воду, щоб приготувати дітям їсти. Мене не було буквально п’ять хвилин. Коли повернулась, Маргарита задихалася. Я зрозуміла, що вона вдавилася м’ясом, яке сама дістала з холодильника. Пробувала якось його дістати, але не змогла. Викликали «швидку». Спочатку приїхала одна бригада. Їм врятувати доньку також не вдалося. Потім прибула реанімація. Але донька вже померла», - розповідає Людмила.

До родини також прибули правоохоронці.

«Було відкрито кримінальне провадження. Дано направлення батькам на проведення судово-медичної експертизи. На даний час проводиться судово-медична експертиза», - повідомив начальник Томашпільського райвідділу поліції Ярослав Марченко.

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість

Розтин дітей проводиться виключно у Вінниці, що у сотні кілометрах від села Паланка. Людмила не має власного авто. Спробувала домовитися про транспортування доньки з сусідами. Але жоден з жителів, який має автомобіль, не наважився їй допомогти.

«Мене просили її повезти. Ні, я не возив. Я… не міг просто везти. Це морально нереально. Їхати в машині з дитиною разом. Мертвою», - пояснив Валентин Свірук, сусід.

Жінка звернулась по допомогу до селищної ради. Там шукали машину два дні.

«Весь цей час Маргаритка пролежала у веранді на диванчику. Я весь час була біля неї. У мене є ще двоє дітей. 4-річна Крістіна та 2-річний Артем. Я попросила взяти їх до себе сусідку. Щоб малі не бачили цього жахіття», - плаче Людмила, вона до всього ж вагітна. На шостому місяці.

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість - фото 2

Машину виділили лише 16 листопада з місцевого сільгосппідприємства. Пальне оплатила місцева влада, адже по закону, та бере на себе організацію на подібні заходи перед соціально-незахищеними категоріями.

«Ранком Маргаритку повезли. Після розтину повернули і ми її поховали одразу. Хочу подякувати тим людям, які допомогли. Адже, я вже не знала, як мені жити далі. Дякую й тим, хто допоміг зробити похорон. У цій ситуації я залишилася зовсім одна. Батько дітей знає, що сталося, але… навіть не подзвонив», - зітхає Людмила.

У селі кажуть, неприємна ситуація, коли тіло дитини так довго не могли транспортувати, сталася лише через людську байдужість.

«Як тій матері було дивитися і сидіти біля тої мертвої дитинки? Що вона лежить. І ніякої допомоги… Це просто людська байдужість», - каже місцева жителька Зінаїда.

Мати померлої Маргарити у Паланці характеризують позитивно.

«Діти у неї завжди охайні. Нагодовані. В хаті прибрано. Може, і не живуть багато, але дома охайно. Ми з ними мало спілкуємося. Мало того, що живемо по різні боки села, Людмила з дітьми переїхала до Паланки два роки тому, з Вінниці», - додає Зінаїда.

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість - фото 3

Коментувати ситуацію у сільській раді відмовилися. Соціальний працівник, який відмовив в коментарі Вінниця.info, послалась на поганий стан здоров’я.

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість - фото 4

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість - фото 5

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість - фото 6

На Вінниччині загинула 3-річна дівчинка. Тіло дитини два дні не могли транспортувати через людську байдужість - фото 7

Вінниця.info