15 черв. 2011 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Економіка
0

46

0

На Вінниччині збільшилась плата за користування землями запасу

На Вінниччині збільшилась плата за користування землями запасу

10 червня в Погребищеському районі Вінницької області відбулося виїзне засідання Колегії Головного управління Держкомзему у Вінницькій області, де були підведені підсумки роботи землевпорядної служби області.


На Вінниччині збільшилась плата за користування землями запасу

10 червня в Погребищеському районі Вінницької області відбулося виїзне засідання Колегії Головного управління Держкомзему у Вінницькій області, де були підведені підсумки роботи землевпорядної служби області.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держкомзему у Вінницькій області.

Виступаючи перед присутніми, перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан наголосив на тому, що земля - це той економічний важіль, який дасть можливість розвивати економіку України. І на даному етапі головне ефективно, по-господарськи її використовувати.

На колегії говорилось, що завдяки вжитим заходам значно покращився показник виплати орендної плати за використання земель запасу та резервного фонду. Так станом на 1 квітня за оренду земель запасу розрахувались на 16,3%, а станом на 1 червня цей показник сягає 30,4%. Також збільшився середній розмір орендної плати за землі запасу і складає 227,4 гривень за 1 га землі, станом на 1 квітня цей показник складав 187,8гривень за 1 га. Покращились також і показники розрахунків за оренду земель резервного фонду. Середній розмір орендної плати складає 240,8 гривень за 1 га землі.

На території області налічується 4642 водних об'єкти, з яких 1924 надано в оренду. Річна орендна плата за користування землями водного фонду по області станом на 1 квітня складає 3587,9 тис. гривень. На даний час розрахувались на 26%. Середня орендна плата за 1 га земель водного фонду складає 235,95 гривень.

Перший заступник начальника Головного управління Олександр Королюк ознайомив присутніх зі звітом про роботу управління за І квартал 2011 року та завдання на II квартал. Він проінформував про використання земельних часток (паїв) та виплату орендної плати. Так, по області кількість громадян, що отримали право на земельну частку (пай) склала 506,1 тис. чоловік. Всього оформлено 500,8 тис. державних актів на право власності на земельні ділянки (99,9%).Із загальної кількості громадян (506,1 тис.), які набули право на земельну частку структура їх використання розподілилась таким чином:

- 28,2 тис. свої земельні ділянки обробляють самостійно;

- 59,1 тис. громадян не визначились як розпорядитись своїм правом;

- 413,9 тис. громадян здали свої наділи в оренду;

- 4,9 тис. рахується невитребуваних земельних часток.

Середній розмір орендної плати за землі сільськогосподарського призначення становить 356 гривень за 1 га земель.

Про стан дотримання вимог земельного законодавства доповів Валентин Поліщук. За І квартал 2011 року інспекційними підрозділами Головного управління Держкомзему у Вінницькій області проведено 284 перевірки дотримання вимог земельного законодавства суб’єктами господарювання при використанні земельних ділянок та 46 перевірок органів місцевого самоврядування. В результаті виявлено 228 адміністративних порушень і видано приписи. До адміністративної відповідальності притягнуто 86 осіб, на яких накладено штрафів на суму 28138 тис. гривень.

Після засідання учасники зібрання побували у новому приміщенні відділу Держкомзему в Погребищенському районі.

Завершився захід екскурсією до музею під відкритим небом у с. Круподеринцях.

ВИННИЦА.info

 


0
0