16 жовт. 2014 09:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

37

0

На Вінниччині Жеребнюк шле виборцям вітальні смс-ки

На Вінниччині Жеребнюк шле виборцям вітальні смс-ки

 Так, на Вінниччині 14 жовтня мешканці міста Жмеринка отримували смс-повідомлення...


На Вінниччині Жеребнюк шле виборцям вітальні смс-ки

Під час виборчої кампанії кандидати будь-яким способом хочуть здобути прихильність виборців, тому вдаються до креативу. Деякі навіть вітають своїх земляків зі святами.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області.

Так, на Вінниччині 14 жовтня мешканці міста Жмеринка (виборчий округ №14) отримували смс- повідомлення від кандидата у народні депутати Віктора Жеребнюка (самовисування).

Виборці отримали смс з таким текстом: «Зі святом Покрови! Миру Вам, заступництва Пресвятої Богородиці. В. Жеребнюк».

На Вінниччині Жеребнюк шле виборцям вітальні смс-ки

Номер відправника цього повідомлення не відображається, натомість у графі «Відправник» значиться: PodillyaXXI.

Наразі ОПОРА не робить жодних ствердних висновків, але звертаємо увагу виборчих штабів на те, що не можна здійснювати збір персональних даних громадян без їхньої згоди.

ОПОРА нагадує: відповідно до ст.11 Закону України «Про захист персональних даних, згода суб'єкта персональних даних (особа, чиї дані збираються) є однією з підстав для збирання персональних даних. Згода суб'єкта персональних даних - це добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди. Відповідно, для збору персональних даних потрібно поінформувати суб'єкта, що здійснюється збір його персональних даних та попросити дозволу. Якщо людей не інформували, що збирають їх персональні дані і не просили на це дозволу, це порушення ЗУ "Про захист персональних даних».


0
0