8 груд. 2022 15:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

297

0

На Вінниччині відкрили представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

На Вінниччині відкрили представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Відтепер родини військовослужбовців мають можливість розв'язувати усі питання, не приїжджаючи до столиці


На Вінниччині відкрили представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

У Вінниці 8 грудня відкрили Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Тут надаватимуть консультації рідними наших полонених захисників і зниклих безвісти військовослужбовців. Звертатись у центр можуть родичі і близькі військовополонених із Вінницької, Житомирської, Чернівецької, Хмельницької та Черкаської областей.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

Основна місія центру – покращити взаємодію з родинами Захисників та Захисниць та повернення й обмін українських військових і цивільних з полону.

Відтепер родини військовослужбовців мають можливість розв'язувати усі питання, не приїжджаючи до столиці. З сім’ями загиблих військових працюватимуть юристи, психологи та консультанти. Також до роботи будуть залучені представники військових та силових структур: це СБУ, прокуратура, поліція, військкомати та Сили оборони.

“Тепер близькі та родичі військовополонених та зниклих безвісти за особливих обставин, які проживають у Вінницькій, Житомирській, Чернівецькій, Хмельницькій та Черкаській областях, зможуть отримати всі необхідні послуги без далеких поїздок”, — підкреслив керівник Робочої групи Координаційного штабу Андрій Юсов.

За дорученням начальника обласної адміністрації Сергія Борзова, заступник Олександр Піщик взяв участь у відкритті центру.

«Психологічна підтримка родин Захисників та Захисниць є вкрай важливою. На сьогодні обласна військова адміністрація та обласний Центр комплектації забезпечує координацію цієї роботи. Людям буде надана максимальна допомога. Віримо у плідну співпрацю», - наголосив Олександр Піщик.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що відкриття центру – це відповідь на виклики, які створює війна.

«Тих, хто працюватиме тут – попереду очікує важка праця. Бажаю вам швидко та якісно надавати допомогу людям, які цього потребують», - сказав голова обласної ради.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що для ефективного результату діяльності важливо, щоб була координація всіх гілок влади, громадянського суспільства та Центру.

«Працівники мають проявити максимальний професіоналізм у роботі та уміння спілкуватись з людьми, співпереживати», - наголосив міський голова.

У своєму зверненні до присутніх Координатор Центрального регіонального КЦ Юлія Приймак зазначила, що в рамках діяльності проекту плануються виїзні прийоми по громадах. Особливо це необхідно для тих родин, які не можуть приїхати до Вінниці чи зателефонувати на гарячу лінію.

На Вінниччині відкрили представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Телефон приймальні: 0 800 200 606.

Час роботи: з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

Адреса Консультаційного центру Центрального регіону: 21000, м. Вінниця, вулиця Театральна, 15 (прийом за попереднім записом).

На Вінниччині відкрили представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими - фото 2

На Вінниччині відкрили представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info