7 берез. 2012 09:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Економіка
0

68

0

«Наша Ряба» планує зберігати зерно ще і у вінницькій Калинівці

«Наша Ряба» планує зберігати зерно ще і у вінницькій Калинівці

Компанія «Миронівський хлібопродукт» планує до кінця 2013 року планує побудувати в Калинівці Вінницької області елеватор потужністю 112 тис. тонн


«Наша Ряба» планує зберігати зерно ще і у вінницькій Калинівці

Один з найбільших виробників м\'яса птиці компанія "Миронівський хлібопродукт" (МХП, Київ) планує до кінця 2013 року інвестувати 40 млн доларів у будівництво елеваторів у Калинівці Калинівського району Вінницької області та Ямполі Білогірського району Хмельницької області.

Про це Українським Новинам повідомив представник компанії.

Будівництво планується почати цього року.

Потужність одночасного зберігання підприємства в Калинівці становитиме 160 тис. куб. м, що дасть можливість зберігати 104 тис. тонн пшениці або 112 тис. тонн кукурудзи, або 64 тис. тонн соняшнику.

Потужність одночасного зберігання підприємства в Ямполі становитиме 105 тис. куб. м, що дасть можливість зберігати 68,25 тис. тонн пшениці або 73,5 тис. тонн кукурудзи, або 42 тис. тонн соняшнику.

Розширення потужностей зі зберігання зернових і олійних обумовлено збільшенням виробництва цих культур у компанії.

Нагадаємо, що у вересні 2011 року "Миронівський хлібопродукт" увів в експлуатацію елеваторний комплекс потужністю 400 тис. куб. м на птахокомплексі в Ладижині Вінницької області.

"Миронівський хлібопродукт" має намір запустити 1 чергу будівництва птахокомплексу у Вінницькій області до кінця 2013 року.

Довідка

МХП планує до кінця 2015 року інвестувати 1,5 млрд. доларів у створення сільгосппереробного комплексу поблизу Ладижина Вінницької област .

Компанія планує побудувати на околиці Ладижина виробничий комплекс, що складається з птахофабрики потужністю 420 тис. тонн м\'яса на рік, комбікормового заводу потужністю 1,2 млн. тонн продукції на рік, олієекстракційного заводу потужністю переробки 500 тис. тонн соняшнику на рік, рапсоекстакціонного заводу потужністю 350 тис. тонн в рік, 9 елеваторів загальною потужністю прийому зернових і олійних більше 1 млн. куб. м, 26 майданчиків вирощування бройлерів на 33,8 млн. курей-бройлерів, інкубатор на 300-350 млн. яєць, забійного заводу і заводу з виробництва готових м\'ясних виробів.

Крім того, "Миронівський хлібопродукт" планує охопити 70 тис. га сільськогосподарських угідь для вирощування рослинної сировини для комплексу, які розташовуватимуться на землях Гайсинського, Тростянецького і Тульчинського районів.

ВАТ "Миронівський хлібопродукт" - вертикально інтегрований комплекс підприємств з випуску курятини, кормів і вирощуванню ВРХ. МХП виробляє куряче м\'ясо під ТМ "Наша ряба", м\'ясні напівфабрикати під ТМ "Легко", делікатесне яловиче м\'ясо під ТМ "Сертифікований Ангус" і делікатесну гусячу печінку під ТМ "Фуа Гра".

Близько 65% акцій компанії належить голові правління Юрію Косюку, решта акцій перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

ВИННИЦА.info


0
0