15 черв. 2018 13:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

50

0

Наступного року приступлять до реконструкції злітної смуги аеропорту «Вінниця»

Наступного року приступлять до реконструкції злітної смуги аеропорту «Вінниця»

 Наступного року планують розпочати масштабний проект з реконструкції злітної смуги аеропорту «Вінниця».


Наступного року приступлять до реконструкції злітної смуги аеропорту «Вінниця»

 Наступного року планують розпочати масштабний проект з реконструкції злітної смуги аеропорту «Вінниця». Мова йде про 2,5 кілометри летовища.

15 червня на сесії Вінницької облради депутати проголосували за питання «Про передачу майна в безоплатне користування (позичку) комунальному підприємству «Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації». В одному з підпунктів мова йшла саме про аеропорт «Вінниця».

«Дозволити комунальному підприємству «Вінницьке обласне об’єднане бюро технічної інвентаризації» надати в безоплатне користування (позичку) комунальному підприємству «Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації», строком на 10 років, майно:

-  оригінал матеріалів інвентарної справи на нерухоме майно комунального підприємства “Аеропорт Вінниця”, що знаходиться за адресою село Гавришівка, Вінницький район, Вінницька область», - зазначено в рішенні.

«Необхідно було прийняти відповідне рішення, щоб приступити до великого комплексу специфічних робіт. На початку наступного року, в квітні місяці, ми хочемо розпочати реальний ремонт полоси – 2,5 кілометри. На це буде виділено 300 млн. гривень. Прохання – підтримайте рішення», - звернувся до депутатів перед голосуванням голова ОДА Валерій Коровій.

Питання підтримали.

Нагадаємо, що в грудні минулого року міністр оборони Полторак підписав меморандум з Вінницькою мерією і ОДА про спільне використання аеродрому.

Справа в тому, що до цього майновий комплекс аеропорту «Вінниця» разом із злітною смугою належав територіальній громаді міста, а земля під ним – Міноборони. Ці юридичні моменти унормували, що дозволило розпочати роботи з реконструкції території летовища.

Варто зазначити, що у 2017 році в рамках урядової програми на ремонт Вінницького аеропорту виділили 200 мільйонів гривень. Однак їх не могли використати через земельну колізію. У 2018-му році планують отримати всі висновки експертів та дозволи, а у 2019-му – провести реконструкцію.

Вiнниця.info