23 трав. 2016 13:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

128

0

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство

 Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270- річний ювілей


Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство

 Близько півтисячі вінничан зібралося 22 травня, в день Святого Миколи Чудотворця, на святкування ювілею Старо-Вінницького Свято-Миколаївського храму. Зроблена без єдиного цвяха, Свято-Миколаївська церква прикрашає наше місто 270 років.

Про це повідомляє ініціативна група «Я люблю старе місто». 

З нагоди 270-річниці в храмі відбулося святкове богослужіння, після чого віряни пройшли Хресною ходою навколо храму. По завершенню літургії гостей запросили до святкової трапези польової кухні, яка розмістилася на території церкви. Вінничани мали можливість поласувати справжньою польовою кашею та іншими смаколиками на свіжому повітрі.

- Надзвичайно вражений, що сьогоднішнє свято змогло зібрати таку велику кількість людей. Адже, це важлива подія не лише для вінничан, а й для кожного українця. Сьогодні тут панує особлива атмосфера свята та затишку. Свято однозначно вдалося, це видно з усміхнених облич дітей і дорослих, - каже співпартнер заходу, координатор громадської ініціативи «Я люблю Старе місто» Олег Стукан.

Під час святкування на території храму проходив благодійний ярмарок, на якому були представлені чарівні роботи вихованців недільної та молодіжної шкіл Свято-Миколаївського Храму. Ярмарок вражав різноманіттям виробів хенд-мейд та запашною домашньою випічкою.

Найменші вінничани також мали чим зайнятися у святковий день. На території храму проходили безкоштовні майстер-класи з рукоділля та з гончарства.

Під керівництвом талановитих майстринь дітки вчилися виготовляти оригінальні сувеніри – паперових ангелят, що стануть малечі оберегом. Діти поставилися до виготовлення ангелят з великою любов’ю і почуттям відповідальності. Тож, паперові ангеляти вдалися кожному «на відмінно». 

Неймовірне зацікавлення і в дорослих і у дітей викликав майстер-клас з гончарства, який усім охочим проводив майстер гончарства та кераміки ВМПДЮ Михайло Діденко. Разом з умілим майстром гості освоювали секрети поводження з глиною, навчалися користуватися гончарним кругом і надавати матеріалу довершену форму. І хоч примхлива глина піддавалася не кожному, але задоволення від роботи за гончарним кругом отримали усі. 

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство 

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство - фото 2 

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство - фото 3 

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство - фото 4 

Найстаріший храм Вінниці відсвяткував 270-річний ювілей: ярмарок, польова кухня та гончарство - фото 5

ВИННИЦА.info