13 серп. 2018 18:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

144

0

Новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів

Новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів

Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів. Навчання безкоштовне 


Новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів

Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді, який запрацює з 1 вересня на базі ВНТУ, вже набрав 69 ліцеїстів. З них кожен третій-четвертий – жителі районів та сіл. Навчання в закладі безкоштовне, дітей забезпечують гуртожитком і п’ятиразовим харчуванням.

Про це 13 серпня повідомив директор закладу Віталій Козаченко на засіданні Вінницького Бізнес Клубу за участі голови Вінницької ОДА Валерія Коровія.

«Ми отримали всі дозвільні документи і дві ліцензії на надання освітніх послуг. Одна на 200 осіб жителів області - учнів 8-9 класів. Друга - на надання освіти третього ступеня, учнів 10 – 11 класів.

Насьогодні ми набрали майже 70 ліцеїстів.

До нас прийшли 18 учасників і переможців Всеукраїнських олімпіад і змагань. Маємо домовленість, що з 1 вересня 10 та 11-класники отримають книжку ліцеїста-науковця. Вони матимуть бажання і завдання набрати максимальну кількість балів вивчаючи роботу в наукових лабораторіях університету», - повідомив директор Подільського нaуково-технічного ліцею для обдарованої молоді Віталій Козаченко.

Новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів

Ліцей розміщується на четвертому поверсі енергетичного факультету Вінницького технічного університету. Зараз закуповують техніку, меблі та завершують формування викладацького складу з числа найкращих фахівців міста.

Набір ліцеїстів до 8-11 класів з поглибленим вивченням математики або інформатики розпочато 1 серпня. До ліцею зараховують за результатами тестування з української мови та математики. Під час зустрічі з керівниками бізнесу, Козаченко запропонував направляти на навчання в ліцей і дітей працівників підприємств.

«Діти працівників, які працюють у вас на підприємствах, можуть за рішенням нашої педагогічної ради бути зараховані на випробовувальний термін на рік, аби спробувати свої сили. 9 годин математики на тиждень плюс 2,5 факультативи і така ж кількість годин інформатики, дасть результат», - переконаний керівник ліцею.

Новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів - фото 2

Новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді вже набрав майже 70 ліцеїстів - фото 3

Як відомо, рішення про створення ліцею Вінницька обласна рада підтримала 26 квітня.

Вінниця.info