29 лют. 2016 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Інтерв'ю
0

94

0

Новий заступник Шевцова, який керував Стаханівською міліцією, розповів, чому сепаратисти «записали» його в «Айдар»

Новий заступник Шевцова, який керував Стаханівською міліцією, розповів, чому сепаратисти «записали» його в «Айдар»

Новий заступник Шевцова Селіверстов, розповів про звинувачення в контрабанді та чому сепаратисти записати його в «Айдар»


Новий заступник Шевцова, який керував Стаханівською міліцією, розповів, чому сепаратисти «записали» його в «Айдар»

 29 лютого, начальнику ГУ Нацполіції у Вінницькій області призначили заступника. Ним став Олександр Селіверстов, який керував Стаханівським міськвідділом міліції, а потім працював з Антоном Шевцовим на посаді заступника начальника УМВС в Чернігівській області. Сьогодні відразу після представлення колективу обласної поліції, О. Селіверстов провів зустріч з представниками преси, і відповів на «не зручні питання».

- Депутат Сергій Мельничук екс-комбат «Айдару» заявляв що Ви «кришували» контрабанду в зоні АТО. Відповідні статті розміщались в мережі.

- По-перше, Мельничук не знає мене особисто взагалі. Можливо десь на фото бачив. В Луганській області я вже не знаходився десь з квітня 2015 року, а він в липні виклав цю статтю про корупційні схеми з приводу контрабанди. Я можу сказати з приводу підрозділу МВС. Там було два наших блокпости: один – «Лисичанськ - Горськ», там стояли і фіскали і прикордонники, і «Лисичанськ - Артемівськ». На передній лінії наших блокпостів не було взагалі. Якщо на те пішло, то на передній лінії був батальйон Радченка, а це батальйон «Айдар». Тому, ні до якої контрабанди я там не причетний. Була б моя воля, але це моя суб’єктивна думка не як посадової особи, я вважаю до тієї території потрібно взагалі припинити доступ. Тому що вони обрали Росію – будь-ласка. Хоча територію віддавати не можна, за неї потрібно боротись. Моя думка: доступ припинити, буде можливість – відіб’ємо, коли це буде, побачимо.

Новий заступник Шевцова, який керував Стаханівською міліцією, розповів, чому сепаратисти «записали» його в «Айдар»

- Як Ви опинились у Вінницькій області?

- Я очолював «групу зачистки» в добровольчих батальйонах. Наприклад коли зачищалась Станиця Луганська – батальйон «Львів», батальйон «Тернопіль» і працівники управління міліції, яких було не багато. Потім зайшов батальйон «Чернігів», з яким мене багато пов’язує. Коли були бойові дії, я знаходився там.

Мій райвідділ пікетували найпершим у Луганській області – зі мною домовитись не змогли. Тому вже в квітні моя родина була в Дрогобичі, вони виїхали і додому більше не повернулись, як і я. Коли завершились бойові дії завершились, я не бачив себе там. Окрім того, колишнього командира батальйону «Чернігів» Романа Пицків, призначили заступником начальника в Чернігівській області, він мене попросив приїхати в Чернігів і допомогти йому в роботі.

З Антоном Шевцовим ми познайомились, коли він ще був в батальйоні «Луганськ-1». Потім зустрілись в Чернігові. Так я опинився у Вінниці.

- Сепаратисти виклали в мережу відео після захоплення Стаханівського МВС, де хизувались кітелем начальника міліції (Селівестрова – ред.), вони говорили що власник кітеля пішов в «Айдар». Ви були в «Айдарі»?

- В «Айдарі» я не служив.

- Я був начальником міліції. Вважаю що багато зробив для людей і користувався там авторитетом.  Основна маса нормальних людей (міліціонерів – ред..) там відсиджувалась, думали що все так пройде… А ці з «кителем», - це так званий Кисельов. Це права рука Дрьомова, якого недавно підірвали. Дрьомов, я вважаю така нікчема, якщо хтось його бачив про це ніхто не говорив... Я скажу першим: бачив коли він вийшов з СБУ – небритість і соплі присохлі на верхній губі… Але їх багато і вони з автоматами. А сил як таких в міліції немає, ми не збройні сили. В мене був особовий склад – говориш їм одне слово, а через 20 хвилин на площі все знають. В квартиру (Селіверстова – ред..) вони зайшли лише у вересні. Відео, було датовано, коли лише перше виклали, потім його видалили, називалось «Бывший начальник – он в «Айдар». Вони сказали що я в «Айдарі», бо якщо скажуть що я просто на території України, то люди не зрозуміють. А батальйони – всі (місцеві – ред..) знають «Айдар» - націоналістичний - вороги номер один. То вони й сказали що я в «Айдарі».

- Які завдання Антон Шевцов поставив Вам на посаді у Вінниці?

- Я керуватиму управління кадрового забезпечення, центр громадських зв’язків, управління матеріального забезпечення. Зараз написав рапорт на звільнення заступник з громадської безпеки. В мене є досвід керівництва підрозділами громадської безпеки в зоні АТО. Так що до призначення буду курувати. Там у Вас професійна людина – начальник управління превентивної роботи Слободянюк, якщо начальник вирішить, то можливо він піде на посаду заступника. Задачі – навести порядок. Сьогодні вже були дві наради – про ігрові автомати, незаконний продаж валюти. Я впевнений Шевцов людина спрямована – не буде тут ігрових автоматів. У вас у Вінницькій області є ріст злочинності. Місяць тому – займали передостаннє місце в Україні. Це грабежі і вуличні розбої, будемо виконувати свої поліцейські функції.

- Чи будуть ще заступники начальника поліції Вінниччини з Луганська і Донецька? Друга посада, замість Романа Мушака, вакантна.

- Я Вам сказав. На даний час я там бачу Слободянюка. Взагалі, начальник поліції приймає кадрові рішення. Поки що ми про це не розмовляли. З приводу цієї посади - Слободянюк, якщо буде все добре, він буде працювати. Інших посад поки що немає.

- Чи будуть змінювати керівників райвідділів поліції в області?

Я ще не поспілкувався. Поки в мене сьогодні була буквально година. Я можу сказати – всі професіонали, всі фахівці будуть працювати. Зараз поліція реально переживає кадровий голод. Це не лише тут. В тій самій Чернігівській області призначити якогось начальника райвідділу – немає людей.

- Де Ваша родина, вони переїхали до Вінниці?

- Вони зараз знаходяться в Полтавській області, там проживає моя рідна сестра. В мене немає поки що житла, я винаймаю квартиру, тому таскати їх в Чернігів… в мене маленька дитина менша ходить в дитсадок, дітям важко звикати в нових дитячих колективах. Там в садочку все склалось. Якщо вдасться, і ми в держави заслужимо квартиру, значить житимемо тут. В мене Батьківщина вся Україна, де будемо завтра, ми не знаємо.

Довідка.

Селіверстов Олександр Іванович народився 28 серпня 1973 року в м. Стаханов Луганської області. Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1993 році міліціонером роти патрульно-постової служби міліції Стаханівського МВ УМВС України в Луганській області. Працював на різних посадах у Стаханівському МВ УМВС в Луганській області. У 2011 році очолив вказаний міськвідділ міліції. З червня 2014 року брав участь у бойових діях по визволенню населених пунктів Луганщини від сепаратистів.

З листопада 2014 року - начальник управління громадської безпеки ГУМВС України в Луганській області.

З червня 2015 року працював на посадах начальника управління громадської безпеки, заступника начальника УМВС України в Чернігівській області.

Наказом начальника ГУНП у Вінницькій області від 26 лютого 2016 року призначений на посаду заступника начальника ГУНП у Вінницькій області.

ВИННИЦА.info