30 черв. 2017 15:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

15

0

Очищення лав поліції Вінниччини: на 36 співробітників «завели» кримінальні справи

Очищення лав поліції Вінниччини: на 36 співробітників «завели» кримінальні справи

 Очищення лав поліції триває


Очищення лав поліції Вінниччини: на 36 співробітників «завели» кримінальні справи

 Від початку року у Вінницькій області 61 правоохоронця притягнуто до кримінальної відповідальності, відносно 36 відкрито кримінальні провадження. 8 поліцейських поплатилися посадою за керування напідпитку.

Про це 30 червня під час засідання Вінницької облради звітував начальник ГУ НП Вінниччини Юрій Педос.

«Продовжуємо очищення лав поліції від працівників, які сідають за кермо у нетверезому стані, схильних до вчення корупційних діянь чи навіть злочинів, а також тих, які не хочуть добросовісно виконувати свої службові обов’язки.

Так з початку року до кримінальної відповідальності притягнуто 61 співробітника. Відносно 36 працівників відкрито кримінальне провадження. 8 працівників звільнено з поліції за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння», - сказав правоохоронець.

Головний поліцейський згадав також про відмову слідчого від 1,5 тисячі доларів хабаря.

«Нещодавно при спробі дачі хабаря слідчому Хмільницького відділення поліції було задокументовано двох жителів Полтавської області. За півтори тисячі доларів чоловіки спробували залагодити справу щодо не притягнення їх знайомого до кримінальної відповідальності за шахрайство. Слідчий на злочинну оборудку не погодився та повідомив про це начальнику підрозділу. В результати даний факт був задокументований згідно закону», - додав Юрій Педос.

Нагадаємо, що чотири години 21-ї чергової сесії депутати облради слухали звіти.

Вінниця.info