24 жовт. 2014 11:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

66

0

Одна з вінницьких шкіл буде грітись сонцем

Одна з вінницьких шкіл буде грітись сонцем

 На цьому тижні розпочався монтаж сонячних колекторівв шкорлі "АІСТ"


Одна з вінницьких шкіл буде грітись сонцем

21 жовтня на даху вінницької школи «АІСТ» розпочали монтувати сонячні колектори. Це один з етапів реалізації спільного польсько-українського проекту між Посольством Польщі в Україні та навчальним закладом. Загалом тут буде встановлено 6 сонячних колекторів, до яких під’єднуються бойлери. Це обладнання зможе забезпечувати теплою водою кухню, харчоблок школи та дитячий садок, що дозволить зменшити використання газу та електроенергії.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради

На цьому тижні розпочався монтаж сонячних колекторів на даху вінницької школи «АІСТ». Роботи ведуться в рамках спільного польсько-українського проекту між Посольством Польщі в Україні та цим навчальним закладом. Ініціатором проекту виступило ГО «Кресов'яци» при активній підтримці Генконсульства Польщі у м. Вінниця. Проект з встановлення сонячних колекторів у школі «АІСТ» є третім подібним проектом у Вінницькій області. Технології, які дозволяють заощаджувати енергоресурси з використанням бойлерів та колекторів польського виробництва HEWALEX вже запроваджено у Шаргороді та Мурафі.

Відповідно до проекту у вінницькій школі буде встановлено 6 сонячних колекторів, до яких під’єднуються бойлери. Ці агрегати забезпечуватимуть теплою водою кухню та харчоблок школи, а також дитсадок (Центр розвитку дитини). Після підключення системи колекторів та спеціальних двоконтурних бойлерів у систему опалення школи, «АІСТ» зможе заощаджувати газ, який використовується для роботи котлів у пункті теплопостачання закладу. Також буде економія і електроенергії, яка до цього використовувалась для забезпечення теплою водою вищезазначених об’єктів, адже школа користується електричними бойлерами.

Крім того, загальний проект включає ремонт та обладнання класу для вивчення польської мови. Ремонтні роботи вже завершено, меблі та електронне обладнання замовлено і має бути доставлено протягом 1-2 тижнів.

Довідка. Вінницька школа «АІСТ» неодноразово брала участь у спільних українсько-польських проектах за програмами IDEC (Демократичних Шкіл Світу) та асоційованих шкіл ЮНЕСКО і з 2003 р. підтримує партнерські стосунки з навчальними закладами Польщі (м. Вроцлав, м. Замость, м. Єлена Гура).

ВИННИЦА.info



0
0