13 груд. 2017 13:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

53

0

Охоронець розстріляв лебедів? Поліція розслідує, чи загинули птахи на Вінниччині

Охоронець розстріляв лебедів? Поліція розслідує, чи загинули птахи на Вінниччині

 Тривають слідчі дії.


Охоронець розстріляв лебедів? Поліція розслідує, чи загинули птахи на Вінниччині

 12 грудня люди почали бити на сполох у соцмережах, поширюючи пост про розстріл лебедів у Жмеринському районі. Вінничанка Наталя Мовчан написала, що до неї звернулися жителі села Токарівка. За їх словами, пізно ввечері пролунало 17 пострілів на озері. Дехто навіть бачив вбитих птахів, однак розказати подробиці поліції свідки побоялися.

«с.Тoкарівка, oхoрoнця oзера звуть Микoла. У ньoгo є мoтoрний чoвен. Пoліція приїздила, але oзерo велике. Прoсили свідків пoказати, де саме. Але oчевидці злякалися і не пішли на кoнтакт. Виднo, цьoгo Микoли злякалися. І дo тoгo часу він вже їх пoзбирав і схoвав. Тoчна кількість загиблих лебедів невідoмo. Oчевидці чули 17 пoстрілів», - йдеться в публікації на «Фейсбук».

У відділі комунікації головного управління Нацполіції Вінницької області Вінниця.info розповіли, що правоохоронці дійсно виїздили на місце події. Спілкувалися з місцевими жителями і сільським головою, оглянули місцевість. Ні слідів злочину, ні мертвих птахів, поліцейські поки що не виявили.

Тривають слідчі дії. За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 ККУ (порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України).

Вінниця.info