16 груд. 2018 15:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

55

0

ОПОРА проаналізувала активність партій на Вінниччині: футбольні матчі, тренінги та подарунки

ОПОРА проаналізувала активність партій на Вінниччині: футбольні матчі, тренінги та подарунки

 ОПОРА проаналізувала активність партій на Вінниччині: футбольні матчі, тренінги та подарунки


ОПОРА проаналізувала активність партій на Вінниччині: футбольні матчі, тренінги та подарунки

 Політичні партії «Самопоміч» та «Батьківщина» демонструють найбільшу публічну активність у Вінницькій області протягом періоду з листопада до середини грудня. Середній рівень активності, порівняно з іншими, проявляє БПП «Солідарність». Також поодинокі випадки активності здійснювали Радикальна партія Олега Ляшка та «Опозиційний блок».  Решта партій переважно обмежуються використанням агітаційних наметів та зовнішньої політичної реклами.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, протягом моніторингового періоду партійні організації використовували різноманітні форми публічної активності з метою максимально охопити групи електорату регіону. Загалом було зафіксовано проведення за сприяння партій 3  серії навчальних тренінгів, 3 спортивні заходи, 2 заходи культурного спрямування та 10 заходів, пов’язаних з благодійністю із роздачею подарунків.

ВО «Батьківщина»

6 листопада голова Вінницької районної ради, член партії «Батьківщина» Сергій Сітарський привітав жительку села Зарванці з 90-літтям. Такі привітання традиційно супроводжуються врученням товарів.

Також депутати міської та обласної рад від фракції «Батьківщини» організували 11 листопада всеукраїнський фестиваль сучасних мистецтв «KIDS TALЕNT FEST».На заході роздавали учасникам печиво з партійною символікою.

На сторінці користувача Facebook  Юлії Коломієць було опубліковано допис, у якому вона висловила обурення вартістю квитків на цей фестиваль: «Всі бажаючі побачити це дійство, змушені були заплатити по 100 грн. А що робити? Якщо уже віддав 180 грн. за участь свого чада, то треба йти. Але не все так погано. За сотню давали шматочок зеленого паперу, а скоро Новий рік – вироби в школу і садочок, самі розумієте... А за 180 праника і пилозбирача у вигляді зірки…».

На базі відділу освіти Тростянецької райдержадмінстрації 12 листопада відбувся зліт юних натуралістів під назвою «Юннатівський вернісаж-2018». Як зазначено на сторінці вінницького осередку партії «Батьківщина», захід відбувся за сприяння депутата обласної ради Геннадія Мазура. Окрім того, учасникам роздавались подарунки.

Молодіжний осередок партії «Батьківщина» 6 груднята 14 грудня провів «Школу політичного успіху». Також у кінці листопада члени молодіжного осередку «Батьківщини» відвідали дитячий будинок у місті Тульчин. Представники організації «Батьківщина молода» передали соціальному закладу реабілітаційне обладнання для людей з порушенням опорно-рухового апарату, більше 3-х тисяч підгузків, продукти та канцтовари.

Блок Петра Порошенка «Солідарність»

У Чечельницькому районі 10 листопада відбувся футбольний турнір за підтримки депутата районної ради від БПП. Як зазначається на сторінці партії, усі витрати на організацію були здійснені за рахунок депутата Чечельницької райради від цієї політсили.

У Немирівському районі члени Ситковецького первинного осередку БПП організували толоку з прибирання та висадження квітів навколо території, де планується встановлення пам’ятника героям Небесної Сотні.

У селі ДовжокКрижопільського району члени партії передали дитсадку в подаруноккилимз нагоди ювілею закладу (23 листопада), а в селі Фронтівка соціальному центру Оратівського району було подаровано мікрохвильову піч.

Також члени БПП Немирова, Могилів-Подільського та Бару взяли участь у заходах, пов’язаних з днем людей з інвалідністю. У Немирові 5 грудня завітали, зокрема, до осередку товариства УТОС Заходи супроводжувалися роздачею подарунків від партійців.

Об’єднання «Самопоміч»

21-го листопада та 13-гогрудня партія провела серію тренінгів під назвою «Світ інтернету для кожного», на яких навчали роботі за комп’ютером людей старшого віку.

Також протягом 14-18 листопада проходив футбольний турнір «Золота Нива». Одним зі спонсорів заходу стала партія «Самопоміч».

У двох школах м. Липовець представники міської організації «Самопомочі» провели майстер-класи з волейболу для учнів навчальних закладів.

28 листопада «Самопоміч» презентувала «Школу ефективного домоправителя», під час якої протягом низки тренінгів та лекцій розповідали про ефективне управління багатоквартирним будинком. Так, одним із лекторів цієї «Школи» 14 грудня стала народний депутат від фракції Самопоміч Альона Бабак, яка виступила на останньому дні навчальної програми за темою ЖКГ. Також участь у «Школі ефективного домоправителя» взяла народний  депутат Тетяна Острікова, якій учасники тренінгу змогли задати запитання.

«Опозиційний блок»

6 листопада у Вінниці Борис Колесніков Співголова партії) передав хокейні ключки спортивному клубу «Патріот».

 Радикальна 

партія Олега Ляшка

Під час візиту Олега Ляшка 15 листопада на підприємство «Хлібороб» у с. Зозулинці Козятинського району лідер РПЛ роздавав подяки та премії працівникам закладу. На відео, опублікованому на фейсбук-сторінці вінницького осередку партії, Олег Ляшко зазначає, що прибув, зокрема, аби «вручити подяки, грамоти, премії і цінні подарунки до дня працівників сільського господарства».

Виборча кампанія ще не розпочалася, тому розцінювати такі випадки як опосередкований підкуп виборців з правової точки зору не можна, скоріше як факти можливого піару з боку політичних сил.

ОПОРА нагадує, що після оголошення проведення виборчого процесу і офіційного початку передвиборної агітації (згідно з частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента» розпочинається кандидатом наступного дня після його реєстрації ЦВК) забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Вiнниця.info