28 груд. 2017 17:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

46

0

Оприлюднили результати розслідування у справі загибелі вінничанина під гвинтом гелікоптера

Оприлюднили результати розслідування у справі загибелі вінничанина під гвинтом гелікоптера

 Оприлюднили результати розслідування 


Оприлюднили результати розслідування у справі загибелі вінничанина під гвинтом гелікоптера

 28 грудня управління Державної служби з питань праці у Вінницькій області опублікувало результати розслідування випадку смерті під час внесення добрив у Погребищенському районі. Тоді чоловік отримав не сумісні з життям поранення від гвинта вертольота.

«13 вересня  на полі №7 ТОВ «Мрія-Агро» (с.Скибинці Погребищенського району), під час завантаження суміші гербіцидів у баки гелікоптера під лопаті хвостового гвинта потрапив головний агроном ПП «Еліта» (с.Каленна, Сквирського району Київської області), який виконував роботи згідно з договором про надання послуг зі внесення гербіцидів під соняшник. Він отримав несумісні з життям травми: черепно-мозкову та часткову ампутацію лівої руки.

При судово-токсикологічній експертизі крові потерпілого виявлено етиловий спирт у кількості, що у живих осіб може викликати середнє алкогольне сп’яніння.

Причинами настання нещасного випадку стали:

  • порушення трудової і виробничої дисципліни – перебування на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння та наближення до повітряного судна у процесі виконання авіфційно-хімічних робіт без дозволу авіатехніка;

  • не проведення вступного та первинного інструктажу головному агроному на підприємстві ТОВ «Мрія-Агро», де він брав безпосередню участь у виконанні робіт для підприємства;

  • не проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці головному агроному на підприємстві, де працював потерпілий», - йдеться на сайті служби.

Згідно з висновком комісії зі спеціального розслідування, даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, зі складанням акта з формою Н-1..

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством. Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч з дружиною потерпілого, роз’яснили її права згідно з чинним законодавством.

Вiнниця.info