20 лют. 2018 12:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

151

0

ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком

ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком

ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком


ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком

 20 лютого у Вінниці презентували мобільний додаток для ОСББ. Він дозволить об’єднати максимальну кількість мешканців для вирішення питань свого будинку чи території навколо нього. І для цього не потрібно проводити збори, на які приходить всього кілька чоловік або місяць обходити всі квартири й щось пропонувати.

Про ідею створення OCBB.UA розказав Віктор Бронюк, саме він очолив компанію IT-Room, що працювала над розробкою програми.

«Не потрібно чекати, що звідкись прийде добрий дядько чи тітка і все зробить за тебе. Зміни варто починати із себе. У мобільному додатку жителі отримують зручний меседжер та Вайбер для обговорення важливих питань з сусідами, доступ до всіх документів… Він працював у тестовому режимі і вже має у користувачах 50 осель», - говорить Віктор Бронюк.

За словами автора програми Дмитра Дідика, додаток має корисні рубрики:

«Мій будинок» - надає детальну інформацію по будинку – від технічної характеристики, тарифів і всієї документації по ОСББ до фінансових звітів по доходах/витратах і списку боржників.

У «Подіях будинку» зібрані онлайн-голосування, актуальні обговорення та оголошення від голови ОСББ або управляючої компанії.

«Спілкування» - зручний формат для вирішення і обговорення будь-яких проблем між сусідами, де у кожного є можливість висловити свою думку та оцінити якість надавання послуг обслуговуючої компанії.

«Куплю/продам» - огляд корисних послуг – від виклику лікаря, замовлення транспортних квитків і доставки їжі до можливості продати/купити нерухомість без ріелторів.

«Афіша подій твого міста» - зібрана інформація про цікаві тренінги, концерти, вистави…

ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком

«Насправді все просто. Захотіли люди зробити дитячий майданчик. У додатку оголосили про збір коштів. І кожен може в реальному часі відслідковувати,хто здав, а хто ні.

Часто голову ОСББ підозрюють у розтраті грошей. Наприклад, зі всього будинку щомісяця повинно надходити 30 тисяч гривень, які дозволили б покращити прибудинкову територію, але ніяких змін жителі не бачать, починають звинувачувати керівника. А виявляється, що по факту, половина мешканців не платить за послуги. Це все також буде відображатися в додатку у списку боржників», - пояснює Дмитро Дідик.

Сьогодні розробники працюють ще над рубрикою «Сусіди», в ній вкажуть контакти і номерні знаки автомобілів, - щоб у разі потреби можна попросити водія забрати не правильно припарковану машину чи не пускати на свою територію транспорт з інших висоток.

Завантажити OCBB.UA можна через Google Play.

ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком - фото 2

ОСББ на зміну ЖЕКам: Бронюк презентував мобільний додаток для управління будинком - фото 3

Нагадаємо, що з літа вінничани не платитимуть за утримання будинків. Запроваджують нову послугу з «договірними» цінами. Мешканці багатоквартирних будинків мають право вільно вибирати форми управління. Співвласники багатоквартирного будинку самостійно визначають обсяг робіт та розмір витрат на управління будинку та прибудинкової території. Також визначають спосіб управління будинком. Це може бути управитель, з яким укладається договір, ОСББ, або ж самоуправління. Договір з управляючою компанією укладається  на рік та може бути продовжений або припинений  за відповідним рішенням сторін договору.

Вінниця.info