30 січ. 2023 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

311

0

Паркування авто на 10 вулицях у центрі Вінниці буде платним

Паркування авто на 10 вулицях у центрі Вінниці буде платним

Виконком затвердив коефіцієнт завантаженості вулиць у центрі Вінниці, де потрібно буде платити за паркування


Паркування авто на 10 вулицях у центрі Вінниці буде платним

Виконком Вінницької міської ради 26 січня прийняв рішення «Про затвердження коефіцієнту завантаженості відведених місць для паркування транспортних засобів на вулицях Вінницької міської територіальної громади». В подальшому цей коефіцієнт використовуватимуть для встановлення тарифів за паркування.

Документ опубліковано на сайті міської ради.

«1. Затвердити коефіцієнт завантаженості відведених місць (відведених майданчиків) для платного паркування транспортних засобів по вулицях: Соборна, Архітектора Артинова, Грушевського, Кропивницького, Миколи Оводова, Митрополита Петра Могили, Мури, Симона Петлюри, Червонохрестівська та провулку Верещагіна на рівні 0,7.

2. Встановити графік роботи відведених місць (відведених майданчиків) для платного паркування: з понеділка по п'ятницю, час роботи з 08:00 по 19:00. Безкоштовно у суботу, неділю та під час державних свят (згідно статті 73 Кодексу законів України про працю)», - зазначено у рішенні.

В подальшому «Вінницька спеціалізована монтажноексплуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» буде використовувати визначений коефіцієнт при формуванні тарифу на послуги з утримання відведених місць (відведених майданчиків) для платного паркування транспортних засобів по вулицях:

  • Соборна,
  • Архітектора Артинова,
  • Грушевського,
  • Кропивницького,
  • Миколи Оводова,
  • Митрополита Петра Могили,
  • Мури,
  • Симона Петлюри,
  • Червонохрестівська
  • провулку Верещагіна.

Нагадаємо, у лютому минулого року повідомляли, що частина з існуючих у місті 9638 паркомісць стануть платними - вони будуть виокремлені як спеціальні майданчики для паркування. Зі спеціальною розміткою, інформаційними щитами та дорожніми знаками. Безпосередньо тарифи; визначення категорій населення, які матимуть пільги; час доби, коли на цих спеціальних майданчиках стоянка авто буде платною.

На сесії Вінницької міської ради прийняли рішення «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів на території Вінницької міської територіальної громади». Документом прописано, що у Вінниці мають визначити місця під парковки. Також мають з’явитись платні парковки. Розмір плати буде встановлюватись рішенням виконкому.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info