18 верес. 2014 09:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

34

0

Партія Гриценка почала на Вінниччині перевиборчу агітацію з порушеннями - ОПОРА

Партія Гриценка почала на Вінниччині перевиборчу агітацію з порушеннями - ОПОРА

На думку спостерігачів ОПОРИ «Громадянська позиція» на Вінничині агітує з порушеннями. Штаб Гриценка заперечує


Партія Гриценка почала на Вінниччині перевиборчу агітацію з порушеннями - ОПОРА

Свою агітаційну кампанію у на Вінниччині партія почала з порушення. Зокрема, у містах Вінниця та Калинівка (ВО №13) з’явилися білборди «Громадянської позиції» без вихідних даних. Тообто на них не вказані «відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск» (п. 7 ст.68 Закон «Про вибори народних депутатів України»). Оскільки, партія «Громадянська позиція» вже є суб’єктом виборчого процесу, то на її друкованих матеріалах мають бути відповідні дані.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Відповідно до Закону «Про вибори народних депутатів (п.3. ст. 68): «Політична реклама - це розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації за допомогою рекламних засобів. До політичної реклами належить також використання символіки або логотипів партій - суб'єктів виборчого процесу». Отже, у даному випадку агітаційна продукція партії «Громадянська позиція» належить до політичної реклами, оскільки містить назву партії, і таким чином, на ній мають бути вихідні дані.

У Вінницькому обласному штабі партії«Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко) заперечують те, що дані білборди є політичною агітацією.

За словами заступника голови Вінницького обласногоштабу партії «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко) Романа Мельника, «це не політична реклама, оскільки там немає назви партії».

«На білбордахнаписано, що це просто громадянська позиція. Крім того, там немає назви нашої партії, яка називається політична партія «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко)», - прокоментував Роман Мельник.

ВИННИЦА.info

 


0
0